Κόσμος

Τούνμπεργκ: Κατηγορεί τους παγκόσμιους ηγέτες για την κλιματική αλλαγή

Στις διαμαρτυρίες για το κλίμα που διεξάγονται έξω από τη σύνοδο COP26 μετέχει η διάσημη ακτιβίστρια - «Όχι άλλο μπλα μπλα μπλα» δήλωσε, χλευάζοντας τους μετέχοντες

Πρώτη στον χορό των διαμαρτυριών για το κλίμα εμφανίστηκε η διάσημη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ που βρέθηκε στη Γλασκόβη, που διεξάγεται η Σύνοδος COP26 του ΟΗΕ για το κλίμα.

Στη σύνοδο βρίσκονται παγκόσμιοι ηγέτες, που προειδοποιούν για την επείγουσα ανάγκη να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Έξω από το κτήριο βρίσκεται η 18χρονη πλέον Γκρέτα Τούνμπεργκ, που κατηγόρησε τους επικεφαλής των κυβερνήσεων ότι δεν κάνουν πολλά για να σώσουν τον πλανήτη από την καταστροφή. Μιλώντας στο Festival Park την πρώτη ημέρα της Συνόδου είπε: «Όχι άλλο μπλα μπλα, όχι άλλο από το οτιδήποτε κάνουν εκεί μέσα», μην διστάζοντας να χρησιμοποιήσει και μη ευγενείς λέξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με την ακτιβίστρια, μέσα στη σύνοδο υπάρχουν πολιτικοί και άνθρωποι με εξουσία «που παριστάνουν ότι παίρνουν το μέλλον μας στα σοβαρά, που παριστάνουν ότι παίρνουν το παρόν στα σοβαρά. Η αλλαγή δεν πρόκειται να έρθει από εκεί μέσα. Αυτό δεν είναι ηγεσία. Λέμε όχι άλλο μπλα μπλα, όχι στην μεγαλύτερη εκμετάλλευση των ανθρώπων και του πλανήτη».

Ήδη, η Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει προειδοποιήσει ότι η υπόσχεση για τη μείωση της παγκόσμιας θερμοκρασίας, κάτω από τη συμφωνία των Παρισίων θα μπορούσε να είναι απλός ευχολόγια, ενώ σημείωσε ότι η Cop26 θα μπορούσε να αποτελέσει πραγματική ευκαιρία για την κλιματική αλλαγή.

Σε κάθε περίπτωση, κατηγορεί τις παγκόσμιες κυβερνήσεις για «κούφια λόγια και υποσχέσεις» ενώ χρειάζεται πραγματική δράση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ