Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

«Υβριδικός πόλεμος» με συνταγή Έβρου! Τείχος 100 χιλιομέτρων χτίζει η Πολωνία στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ

Γράφαμε και τις προάλλες για το σκηνικό Έβρου στα ανατολικά σύνορα της ΕΕ και πως τώρα νιώθουν στο πετσί τους οι Ευρωπαίοι την αξία της Ελλάδας...

Τα βίαια επεισόδια με μετανάστες στα σύνορά της Πολωνίας οδηγήσαν αρχικά την κυβέρνηση να αυξήσει τον αριθμό των στρατιωτών στα σύνορα με τη Λευκορωσία σε 10.000 και χθες αποφάσισε να χτίσει τείχος 100 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Λευκορωσία.

Την ίδια στιγμή οι χώρες της Ομάδας του Visegrad (Τσεχία, Σλοβακία, Ουγαρία, Πολωνία) και 8 άλλα κράτη μέλη της ΕΕ στέλνουν ένα σαφές μήνυμα στις Βρυξέλλες: Τα φυσικά εμπόδια αποτελούν αποτελεσματική προστασία των συνόρων και εξυπηρετούν το συμφέρον ολόκληρης της ΕΕ, ως εκ τούτου, αυτά τα σύνορα, οι φράχτες και τα τείχη θα πρέπει να χρηματοδοτούνται από τον προϋπολογισμό της ΕΕ!

https://www.youtube.com/watch?v=coTZMWx9nHs

Συγκεκριμένα, το πολωνικό κοινοβούλιο ενέκρινε την κατασκευή τείχους στα σύνορα «για να σταματήσει τους μετανάστες που προσπαθούν να περάσουν από τη Λευκορωσία».

https://www.youtube.com/watch?v=OP46tSkHd94

Η Πολωνία θα χτίσει τείχος 100 χιλιομέτρων στα σύνορα με τη Λευκορωσία γιατί τον Οκτώβριο, υπήρξαν σχεδόν 14.000 συνδυασμένες απόπειρες παράνομης διέλευσης στην Πολωνία.
Τα πολωνικά σύνορα ενισχύονται συνεχώς και διατηρείται η ακεραιότητά τους.

Το τείχος προγραμματίζεται να κοστίσει περίπου 353 εκατομμύρια ευρώ και να εκτείνεται σε περισσότερα από 100 χιλιόμετρα κατά μήκος των ανατολικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πολωνός Andrzej Duda υποσχέθηκε επίσης να υπογράψει τον νόμο έκτακτης ανάγκης τις επόμενες ημέρες.

Το τείχος, το οποίο θα έχει επίσης αισθητήρες κίνησης. Η κυβέρνηση σκοπεύει να ολοκληρώσει την κατασκευή το καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Ανησυχία για τους μετανάστες στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας

 

Από το καλοκαίρι, χιλιάδες μετανάστες από χώρες όπως το Ιράκ, η Συρία και η Σομαλία έχουν πετάξει στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, προτού μεταφερθούν στα δυτικά σύνορά της με την ΕΕ. Από εκεί, προσπαθούν να εισέλθουν στην Πολωνία, τη Λιθουανία και τη Λετονία.

Πρόκειται για αυτό που έχει χαρακτηριστεί από την ΕΕ ως «υβριδικός πόλεμος», η εργαλειοποίηση δηλαδή του μεταναστευτικού από την κυβέρνηση του Αλεξάντρ Λουκασένκο που θεωρείται ως η απάντησή της για τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί από τις Βρυξέλλες στη Λευκορωσία.

https://www.youtube.com/watch?v=rz6l94gVkQE

Πολλοί από αυτούς που προσπαθούν να γλιστρήσουν στην Πολωνία έχουν βρεθεί παγιδευμένοι στα δάση που εκτείνονται στα σύνορα, ανάμεσα στις πολωνικές δυνάμεις που δεν τους αφήνουν να εισέλθουν και στις υπηρεσίες ασφαλείας της Λευκορωσίας που αρνούνται να τους αφήσουν να υποχωρήσουν.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι εισροές επιταχύνονται. Η Συνοριοφυλακή της Πολωνίας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι από τις 24.500 παράνομες απόπειρες διέλευσης των συνόρων με τη Λευκορωσία φέτος, περισσότερες από τις μισές πραγματοποιήθηκαν αυτόν τον μήνα.

Ακτιβιστές και γιατροί δηλώνουν στους Financial Times, ότι όσο συνεχίζεται η κατάσταση, επιδεινώνεται η υγεία των μεταναστών που νοσηλεύουν. Τα ιατρικά προβλήματα ποικίλλουν- από υποθερμία, πείνα και αφυδάτωση έως άλλα ιατρικά προβλήματα, όπως ο διαβήτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει επειδή αυτοί οι άνθρωποι αυτοί περνούν όλο και περισσότερο χρόνο στο δάσος το οποίο γίνεται όλο και πιο παγωμένο», είπε η Malgorzata Nowosad, από την ομάδα εθελοντών γιατρών Medycy na Granicy που βοηθά τους μετανάστες. Η ίδια τόνισε ότι περίπου το 10% των μεταναστών στα δάση είναι παιδιά.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των απωλειών στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας ανέρχεται στους οκτώ νεκρούς, από την αρχή του καλοκαιριού.

 

https://twitter.com/visegrad24/status/1453736515083784200

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρομερά πλήγματα! Εσπευσμένη παρουσία Ακάρ λόγω Βατερλό-Μόλις ανακοινώθηκε χερσαία επίθεση στη Συρία οι Κούρδοι χτύπησαν (Βίντεο)

Εξουδετερώθηκαν 3 τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα και δεκάδες στρατιώτες-Περίεργο τουρκικό βίντεο με υποτιθέμενους...