Κόσμος

Άνγκελα Μέρκελ – Η τελευταία της Σύνοδος Κορυφής ως καγκελάριος

Η Άνγκελα Μέρκελ εισέρχεται στη Σύνοδο Κορυφή στις Βρυξέλλες για να συζητήσει κρίσιμα θέματα με τους ευρωπαίους ηγέτες ίσως για τελευταία φορά πριν από την αντικατάστασή της.

Ο απολογισμός είναι 107 Σύνοδοι Κορυφής για την επί 16 χρόνια καγκελάριο της Γερμανίας, όμως δεν έχει χρόνο ούτε και διάθεση για συναισθηματισμούς, την στιγμή μάλιστα που η πιθανή αποχώρηση της Πολωνίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτεί από την ίδια για άλλη μια φορά να αποφευχθούν οι ρήξεις μέσα στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε όπως και άλλοι ηγέτες που παρευρίσκονται στη Σύνοδο να απαντήσει σε ερώτηση δημοσιογράφου για την καγκελάριο που αφήνει έντονο το αποτύπωμά της στην ΕΕ.

 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τον σεβασμό του για την Άγκελα Μέρκελ λέγοντας πως είναι η φωνή της λογικής τονίζοντας παράλληλα πως υπήρξε σύνθετη η σχέση της με την Ελλάδα.

Το τελευταίο ταγκό της Μέρκελ με τη χώρα μας με την ιδιότητά της καγκελαρίου, αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή. Η πρόσκληση έχει γίνει  από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η επίσκεψή της στην Αθήνα κλείνει τον κύκλο της κυβερνητικής θητείας της.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ