Κόσμος

Ιταλία: Αθώος ο Μπερλουσκόνι για τα πάρτι μπούνγκα μπούνγκα

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αθωώθηκε απο το δικαστήριο της Σιένα από την κατηγορία δωροδοκίας του πρώην πιανίστα του, Ντανίλο Μαριάνι, ο οποίος συμμετείχε στα πάρτι γνωστά ως μπούνγκα μπούνγκα.

Ο εισαγγελέας είχε υποστηρίξει ότι ο Καβαλιέρε είχε πληρώσει τον Μαριάνι για να καταθέσει στους δικαστές ότι επρόκειτο μόνον για απλά δείπνα, χωρίς καμία άλλη παράμετρο.

"Πρόκειται για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, για έναν δίκαιο επίλογο μιας υπόθεσης που έπρεπε να έχει ήδη τελειώσει", δήλωσε ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού. Παράλληλα, αθωώθηκε και ο Μαριάνι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σήμερα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου συμμετέχει στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο, τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Μάριο Ντράγκι στην πρωθυπουργία, θεωρώντας ότι στη θέση αυτή είναι πιο χρήσιμος απ΄ότι θα ήταν ως πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πολλούς σχολιαστές, αυτό σημαίνει ότι ο 85χρονος Ιταλός μεγιστάνας και πολιτικός επιθυμεί να πάρει μέρος στην τελική κούρσα για την εκλογή του νέου προέδρου της Δημοκρατίας, σε τέσσερις μήνες.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η παγίδα της σιωπής! Ο Τραμπ βλέπει "ανακωχή" στις εκτελέσεις στο Ιράν, αλλά οι βάσεις αδειάζουν! – ΗΠΑ και Βρετανοί εγκαταλείπουν τη Μ. Ανατολή πριν το μεγάλο χτύπημα (upd)

Πτήση του αεροσκάφους Wing of Zion στην Κρήτη- Η Turkish Airlines έχει αναστείλει όλες τις πτήσεις της προς την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αρχίζει το “ματς”- Ο Πούτιν διέταξε την κατάρριψη οποιουδήποτε βρετανικού, γαλλικού ή γερμανικού μεταγωγικού στην Δυτική Ουκρανία

Το Κρεμλίνο θα κάνει την δική του επίδειξη δύναμης με νέα μαζική αεροπορική και πυραυλική επίθεση στο ουκρανικό έδαφος