Κόσμος

Δεν κατάφερε να θέσει φορτίο σε τροχιά ο πύραυλος της Νότιας Κορέας

Ανάμεικτα ήταν τα αποτελέσματα της πρώτης δοκιμαστικής εκτόξευσης του πρώτου νοτιοκορεατικού πυραύλου που αναπτύχθηκε με εγχώρια τεχνολογία.

«Δυστυχώς δεν πετύχαμε πλήρως τον στόχο μας» δήλωσε σύμφωνα με το Reuters ο πρόεδρος Μουν Τζε-ιν, ο οποίος παρακολούθησε από κοντά την εκτόξευση.

«Δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να μπορούμε να τον εκτοξεύουμε ακριβώς στην προκαθορισμένη πορεία. Η Διαστημική Εποχή της Κορέας πλησιάζει» είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από την επιχείρηση μεταφοράς του πυραύλου στην εξέδρα εκτόξευσης (Reuters)

Στολισμένος με τη νοτιοκορεατική σημαία, ο Nuri είναι το όχημα με το οποίο η Σεούλ σχεδιάζει να εκτοξεύει στο μέλλον κατασκοπευτικούς και τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους, ή ακόμα και μη επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη.

Ο πύραυλος, του οποίου η ανάπτυξη κόστισε 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια σύμφωνα με το BBC, έχει ύψος 47,2 μέτρων, χωρίζεται σε τρία στάδια και χρησιμοποιεί έξι κινητήρες υγρών καυσίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επέτρεψε στη Νότια Κορέα να γίνει η έβδομη χώρα του κόσμου που εκτοξεύει πύραυλο δικής της τεχνολογίας -μέχρι σήμερα η χώρα χρησιμοποιούσε πυραύλους ρωσικής τεχνολογίας.

Αν και Σεούλ διαβεβαιώνει ότι ο Nuri θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για διαστημικές εφαρμογές, αναλυτές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο στρατιωτικής χρήσης, δεδομένου ότι οι διαστημικοί και οι βαλλιστικοί πύραυλοι βασίζονται σε παρόμοια τεχνολογία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ