Κόσμος

Μαύρα μαντάτα για τους λάτρεις της Maserati: Αναβάλλεται η επίσημη παρουσίαση της Grecale

Η Maserati ανακοίνωσε και επισήμως την αναβολή της παγκόσμιας πρεμιέρας του νέου της SUV μοντέλο Grecale, μέχρι την Άνοιξη του 2022. 

Πριν από έναν περίπου μήνα, η Maserati ανακοίνωσε ότι η επίσημη πρεμιέρα της νέας Grecale θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο στις 16 Νοεμβρίου.

Όμως, η παγκόσμια κρίση ημιαγωγών (microchips), έχει αναγκάσει την ιστορική ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία από τη Μόντενα να αναβάλει το ντεμπούτο του νέου SUV της για την Άνοιξη του 2022. Με μία νέα ανακοίνωσή της, η Maserati αναφέρει ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε «βασικά προβλήματα που έχουν προκαλέσει οι παύσεις στις αλυσίδες εφοδιασμού για τα βασικά εξαρτήματα που είναι απαραίτητα για την ολοκλήρωση της παραγωγής του αυτοκινήτου. Ειδικότερα, η έλλειψη ημιαγωγών, δε θα μας επέτρεπε να ανταποκριθούμε στην αναμενόμενη ζήτηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το γεγονός ότι προς τα τέλη Σεπτεμβρίου η Maserati εξακολουθούσε να στοχεύει σε ένα λανσάρισμα τον Νοέμβριο σημαίνει ότι η εξέλιξη της Grecale έχει ολοκληρωθεί. Η Grecale θα είναι το δεύτερο SUV της Maserati. Θα τοποθετηθεί κάτω από τη Levante στη γκάμα της εταιρείας και θα βασίζεται στην πλατφόρμα «Giorgio», την ίδια που χρησιμοποιεί και η Alfa Romeo Stelvio. Το νέο μοντέλο αναμένεται να προσφέρεται σε βενζινοκίνητες, υβριδικές και πλήρως ηλεκτρικές εκδόσεις.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ