Κόσμος

Β. Κορέα: Επιτυχημένη δοκιμή νέου «βαλλιστικού πυραύλου εκτοξευομένου από υποβρύχιο» - Κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε επιτυχή δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου "νέου τύπου", εκτοξευόμενου από υποβρύχιο, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, το KCNA, νωρίς σήμερα Τετάρτη.

Ο νέος πύραυλος θαλάσσης-εδάφους τύπου SBLM (από τα αρχικά του όρου submarine-launched ballistic missile στα αγγλικά) διαθέτει "αρκετές προηγμένες τεχνολογίες ελέγχου και κατεύθυνσης", σύμφωνα με το KCNA. Εκτοξεύθηκε από το ίδιο σκάφος που είχε χρησιμοποιηθεί κατά την πρώτη δοκιμή SBLM, πριν από πέντε χρόνια.

Η δοκιμή προστέθηκε στη σειρά πυραυλικών εκτοξεύσεων που άρχισε τον περασμένο μήνα.

Αναλυτές σημείωσαν ότι το φωτογραφικό υλικό το οποίο μεταδόθηκε παράλληλα από το KCNA εικονίζει πύραυλο με στενότερο σώμα από προηγούμενους βορειοκορεάτικους SBLM, κάτι που σημαίνει πως περισσότεροι πύραυλοι, αν και με μικρότερο δραστικό βεληνεκές, μπορούν να αποθηκεύονται στα ειδικά διαμορφωμένα σιλό υποβρυχίων και άρα η Πιονγκγιάνγκ πλησιάζει στο να αποκτήσει επιχειρησιακό στόλο υποβρυχίων με πυρηνικά όπλα.

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΣΑ του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συγκλήθηκε επειγόντως και θα συνεδριάσει σήμερα Τετάρτη κεκλεισμένων των θυρών για τη Βόρεια Κορέα, η προχώρησε χθες Τρίτη σε δοκιμή πυραύλου εκτοξευόμενου από υποβρύχιο, αυξάνοντας περαιτέρω τις στρατιωτικές της δυνατότητες, ανέφεραν διπλωμάτες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η κατεπείγουσα συνεδρίαση του ΣΑ συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Η κυβέρνηση δεν δίνει παράταση, δίνει τελεσίγραφο! Αν δεν εκδώσετε τον Προσωπικό Αριθμό εως τις 5 Νοεμβρίου θα "μπλοκάρουν" οι συναλλαγές σας με το Δημόσιο

Ή τον ενεργοποιείς ή θα αποκλειστείς από το δημόσιο.Θα αποκλείεστε από κάθε συναλλαγή με το Δημόσιο – από φόρους και...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Είμαστε κοντά σε πρωτοφανή γεγονότα- Τι ετοιμάζουν Κίνα και Ρωσία αμέσως μόλις χτυπήσουν στρατιωτικά οι ΗΠΑ την Βενεζουέλα και τον Μαδούρο;

Δεν υπάρχουν αξιόπιστες Ένοπλες Δυνάμεις της Βενεζουέλας και ο ηγέτης χώρας ζητά μετακίνηση Ρώσων και Κινέζων...