Κόσμος

Αφγανιστάν: Πάνω από 63 οι νεκροί από την χθεσινή επίθεση στο σιιτικό τέμενος

Ο αριθμός των νεκρών από τη χθεσινή βομβιστική επίθεση σε σιιτικό τέμενος στην πόλη Κανταχάρ, αυξήθηκε σε τουλάχιστον 63  όπως δήλωσε σήμερα πηγή τοπικού νοσοκομείου στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ενώ και ο αριθμός των τραυματιών αυξήθηκε στους 83.

Τρεις βομβιστές αυτοκτονίας πραγματοποίησαν την αιματηρή επίθεση, χθες στην Κανταχάρ, ενώ ένας τέταρτος πυροβολούσε κατά των πιστών στο τέμενος.

Η αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση SITE Intelligence Group, που παρακολουθεί τις διαδικτυακές δραστηριότητες των τζιχαντιστικών οργανώσεων, κοινοποίησε ανακοίνωση που αποδίδεται στο Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (έχει απαγορευτεί στη Ρωσία) στην οποία αναφέρει ότι ήταν πίσω από τις επιθέσεις.

Επρόκειτο για τη δεύτερη αιματηρή επίθεση από την οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος, κατά σιιτικού τεμένους, σε χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας. Από την επίθεση στη βόρεια επαρχία Κουντούζ σκοτώθηκαν περισσότεροι από 60 άνθρωποι την προηγούμενη Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...