Κόσμος

Γερμανία: Όλοι περιμένουν πότε θα ανάψει το "Φανάρι" - Ολοκληρώθηκαν οι διερευνητικές επαφές

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των κομμάτων του συνασπισμού «φανάρι», δηλαδή του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), των Πρασίνων και των Φιλελεύθερων (FDP) προκειμένου να καταλήξουν σε ένα κείμενο – σύνοψη των αποτελεσμάτων των έως τώρα διερευνητικών διαβουλεύσεων για συγκρότηση κυβέρνησης στην Γερμανία.

Στη βάση αυτού του κειμένου, οι ηγεσίες των τριών κομμάτων θα εισηγηθούν στα κομματικά όργανά τους την έναρξη επισήμων διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι Πράσινοι θα αποφασίσουν σχετικά σε ένα «μικρό» Συνέδριο, το οποίο θα μπορούσε να συγκληθεί ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο, στο FDP θα ερωτηθούν τα όργανα του κόμματος, ενώ στο SPD δεν προβλέπεται κάποια επιπλέον διαδικασία.

Ο πιθανός Καγκελάριος ενός συνασπισμού «φωτεινού σηματοδότη» Όλαφ Σολτς εξέφρασε από την Ουάσιγκτον την αισιοδοξία του ότι μπορεί να υπάρξει νέα κυβέρνηση με Πράσινους και FDP ενδεχομένως και πριν από τα Χριστούγεννα. «Οι διερευνητικές επαφές πραγματοποιούνται σε παρά πολύ καλή και εποικοδομητική ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό είμαι σίγουρος ότι ο στόχος του SPD, των Πρασίνων και του FDP μπορεί να επιτευχθεί, δηλαδή να έχουμε πριν από τα Χριστούγεννα νέα κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Σολτς.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ