Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

ΕΕ: Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τη συμφωνία Γαλλίας-Ελλάδας

Η Nabila Massrali, αρμόδια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τον αντίκτυπο της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας-Γαλλίας στις συλλογικές αμυντικές προσπάθειες της ΕΕ, σε μια εποχή που συζητιέται έντονα η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης.

Η Massrali, δηλώνοντας ότι δεν σχολιάζει τις συμφωνίες μεταξύ των χωρών της ΕΕ, είπε: "Πρόκειται για διμερή συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας και εξαγωγής όπλων. Γενικά, δεν συνηθίζουμε να σχολιάζουμε τις συμφωνίες των κρατών μελών. Τέτοιες συμφωνίες είναι εντός της εθνικής δικαιοδοσίας».

Ελλάδα και Γαλλία υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης για συνεργασία στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας. Το ελληνικό κοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία την περασμένη εβδομάδα.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε στα τέλη του περασμένου μήνα ότι υπέγραψαν συμφωνία με την Ελλάδα, η οποία περιελάμβανε την πώληση τριών πολεμικών πλοίων, αφού η Αυστραλία ακύρωσε τη συμφωνία αγοράς υποβρυχίων από τη Γαλλία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ελληνοτουρκικά 0

Μέγα κάζο! Οι Ρώσοι “καρφώνουν” την Άγκυρα: Οι Τούρκοι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία τους πυραύλους S-400 κατά της Ελλάδος

Ρώσοι δημοσιογράφοι αποκαλύπτουν ότι δεν έχουν αποσαφηνιστεί από τουρκικής πλευράς, οι πιθανοί λόγοι για την έλλειψη...