Κόσμος

ΔΝΤ: Με το ένα πόδι εκτός Ταμείου η επικεφαλής Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

Λίγα χρόνια μετά τον Ντομινίκ Στρος Καν, το ΔΝΤ βρίσκεται αντιμέτωπο με ακόμη ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται επικεφαλής του. Μόνο που το θέμα τις Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα δεν έχει… ροζ αποχρώσεις.

Δεν αποκλείεται, όμως, να σταθεί ικανό για να την απομακρύνει από την ηγεσία του ΔΝΤ. Το μέλλον της Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, πάντως, παραμένει στον… αέρα και η ίδια με το ένα πόδι εκτός Ταμείου.

Το διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου συνεδρίασε την Κυριακή (10.10.2021) αλλά δεν κατέληξε σε απόφαση όσον αφορά το ερώτημα εάν θα παραμείνει ή όχι στη θέση της Γενικής Διευθύντριάς του η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ κατηγορείται για παρατυπίες την περίοδο που υπηρετούσε στην Παγκόσμια Τράπεζα.

Το διοικητικό συμβούλιο συναντήθηκε εκ νέου το Σαββατοκύριακο με αντιπροσώπους της δικηγορικής εταιρείας WilmerHale και με την Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ.

Το ΔΣ του ΔΝΤ θεωρεί ότι έγινε «σημαντική πρόοδος» στην «εκτίμηση» της υπόθεσης με σκοπό να «ολοκληρωθεί πολύ σύντομα η εξέταση του ζητήματος από πλευράς του» και να καταλήξει σε απόφαση, συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ