Κόσμος

ΔΝΤ: Ελάφρυνση χρέους 124 εκατ. σε 24 χώρες χαμηλού εισοδήματος

Το ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ενέκρινε την περαιτέρω ελάφρυνση χρέους κατά 124 εκατ. δολάρια σε 24 χώρες χαμηλού εισοδήματος μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή.

Η κίνηση αυτή αναστέλλει ουσιαστικά την εξυπηρέτηση του χρέους των επιλέξιμων χωρών για τα χρέη τους προς το ΔΝΤ για τους επόμενους τρεις μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατά την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020, το ΔΝΤ ξεκίνησε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει 1,4 δισ. δολάρια σε επιχορηγήσεις για την παροχή ελάφρυνσης χρέους. Μέχρι στιγμής Βρετανία, Ιαπωνία, Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες έχουν υποσχεθεί περίπου 860 εκατ. δολάρια για την προσπάθεια αυτή.

Το ΔΣ του ΔΝΤ συμφώνησε ότι Κιργιστάν και Λεσότο πληρούν τις προϋποθέσεις επιλεξιμότητας για την ελάφρυνση του χρέους και συμπεριέλαβε τις δύο χώρες στην τέταρτη δόση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σημειώνεται πως το Αφγανιστάν δεν θα συμπεριληφθεί στις επιλέξιμες χώρες αφού το Ταμείο έχει αναστείλει τη συνεργασία του με την κυβέρνηση των Ταλιμπάν.

Σε προηγούμενες ανακοινώσεις έχουν κατονομαστεί οι ακόλουθοι αποδέκτες της ελάφρυνσης χρέους: Μπενίν, Μπουρκίνα Φάσο, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Τσαντ, Κομόρες, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Γκάμπια, Γουινέα, Γουινέα-Μπισάου, Αϊτή, Λιβερία, Μαδαγασκάρη, Μαλάουι, Μάλι, Μοζαμβίκη, Νεπάλ, Νίγηρας, Ρουάντα, Σάο Τομέ και Πρίνσιπε, Σιέρα Λεόνε, Νήσοι Σολομώντος, Τατζικιστάν, Τόγκο και Υεμένη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ