Κόσμος

Αυστραλιανό C-17 Globemaster κάνει τρελούς ελιγμούς ανάμεσα σε ουρανοξύστες

Η εξαιρετικά χαμηλή πτήση στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, πραγματοποιήθηκε για το ετήσιο φεστιβάλ Sunsuper Riverfire, το Σάββατο στις 25 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δελτίο τύπου της RAAF.\

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η εξαιρετικά χαμηλή πτήση στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, πραγματοποιήθηκε ως πρόβα για το ετήσιο φεστιβάλ Sunsuper Riverfire που ξεκίνησε το Σάββατο στις 25 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με δελτίο τύπου της RAAF.

Το Riverfire πραγματοποιείται κάθε χρόνο για τον εορτασμό του τέλους των τριών εβδομάδων φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού στο Μπρισμπέιν, με συναυλίες και αεροπορικές επιδείξεις.

Ενώ το βίντεο φαινόταν εκπληκτικό, ο πιλότος του USAF C-17, τηρώντας την ανωνυμία του είπε, ότι η χαμηλή πτήση ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη. "Εάν το χρονοδιάγραμμα του πληρώματος είναι κλειστό ή αν αργήσουν να αντιδράσουν, το τζετ θα συγκρουστεί με ένα κτίριο. Πολύ επικίνδυνο". 

Εξήγησε ότι στις ΗΠΑ, οι πιλότοι των C-17 πρέπει να πετούν σε ύψος άνω των 1.000 ποδιών πάνω από κτιριακές κατασκευές σε κατοικημένες περιοχές. Ακόμα και κατά τη διάρκεια των αεροπορικών μετακινήσεων για αθλητικές εκδηλώσεις, το αεροπλάνο μεταφοράς δεν μπορεί να πετάξει κάτω από τις κορυφές των κτιρίων. "Αυτά τα βίντεο στο Μπρίσμπεϊν είναι τρελά", είπε ο πιλότος. "Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να κάνουμε κάτι τέτοιο στις ΗΠΑ. Αν το κάναμε, θα ''χάναμε τα φτερά'' μας αμέσως - δεν θα πετάγαμε ποτέ ξανά".

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ