Κόσμος

Ορίστε; Βρετανός πολιτικός: Είναι λάθος να λένε ότι μόνο οι γυναίκες έχουν τράχηλο της μήτρας (Βίντεο)

Την Κυριακή, ο Keir Starmer, ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, δήλωσε στον Andrew Marr του BBC1 ότι "δεν είναι σωστό" να λένε ότι μόνο οι γυναίκες έχουν τράχηλο αφού ένας από τους βουλευτές του συμμετείχε σε πρόσφατη διαμάχη στο Twitter, κατηγορούμενος για τρανσφοβία.

Ο Marr του BBC αμφισβήτησε εάν ήταν "τρανσφοβικό να λέμε ότι μόνο οι γυναίκες έχουν τράχηλο", κι ο πολιτικός του απάντησε: "Είναι κάτι που δεν πρέπει να ειπωθεί. Δεν είναι σωστό".

 
Η διαμάχη άρχισε στις αρχές Αυγούστου όταν η βουλευτής Canterbury και Whitstable Rosie Duffield έκανε λαικ σε ένα αμφιλεγόμενο tweet από τον Piers Morgan, ο οποίος αμφισβήτησε το tweet του CNN που έλεγε «άτομα με τράχηλο». Εκείνη την εποχή, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατηγόρησαν την Duffield ότι ήταν τρανσφοβική. Εκείνη απάντησε λέγοντας: "Είμαι" τρανσφοβικός "επειδή γνωρίζω ότι μόνο οι γυναίκες έχουν τραχήλο ...;!"


Η Duffield συνέχισε λέγοντας ότι η ανάρτηση του CNN "Δεν είναι μια ανάρτηση για τρανσφοβία, είναι μια ανάρτηση για γυναικεία μέρη του σώματος ... Εξαιρετικά προσβλητική για όλες τις γυναίκες, trans ή cis, κατά τη γνώμη μου".

Αποκάλεσε την επίθεση «κουραστική κομμουνιστική συσσώρευση» και είπε ότι το Twitter δεν είναι ασφαλής χώρος για συζήτηση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ