Κόσμος

Darcey Clegg: Γεννήθηκε 1.100 γραμμάρια, έζησε σαν από θαύμα και σήμερα πάει σχολείο

Η μικρή Darcey Clegg είδε το πρώτο φως τον Σεπτέμβριο του 2016 με επείγουσα καισαρική τομή – τρεις μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο. Γεννήθηκε στο μέγεθος μίας σακούλας ζάχαρης και κρατήθηκε ζωντανή κόντρα σε όλες τις πιθανότητες.

Το μωράκι από το Μάντσεστερ χρειάστηκε να παλέψει για τη ζωή του στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου «Royal Oldham», μέχρι που – ως εκ θαύματος – επέστρεψε στο σπίτι της στις 30 Δεκεμβρίου μετά από 64 ημέρες νοσηλείας, αναφέρει το goodnewsnetwork.org.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Darcey Clegg – Gill Clegg: «Δεν μου έδιναν ελπίδες ότι θα τα κατάφερνε»

Φέτος ξεκινά το σχολείο και η μαμά, η 50χρονη Gill Glegg, δεν θα μπορούσε να είναι πιο περήφανη. «Η Darcey είναι καταπληκτική. Ήταν τόσο μικροσκοπική μέσα σε εκείνη τη μικρή σακούλα σάντουιτς, που δεν ήξερα αν θα τα κατάφερνε», λέει  και προσθέτει: «Είναι τόσο συγκινητικό να τη βλέπω να ξεκινάει το σχολείο. Έχουμε πάρει τη στολή της και τα πάντα έτοιμα».

Η εγκυμοσύνη της Gill κυλούσε ομαλά, μέχρι που μια εξέταση στις 28 εβδομάδες αποκάλυψε ότι το μωρό της δεν έπαιρνε αρκετό αίμα και υπήρχε μια ανωμαλία στον πλακούντα. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο Royal Oldham για μια επείγουσα επέμβαση.

«Ήταν τρομακτικό», δήλωσε η Gill. «Δεν μου έδιναν πολλές ελπίδες ότι θα τα κατάφερνε. Αλλά βγήκε κλαίγοντας», προσθέτει.

Darcey Gill: Μάχη ανάσα με ανάσα!

Η Darcey μεταφέρθηκε αμέσως στη ΜΕΘ νεογνών για να τη βοηθήσουν να επιβιώσει τους κρίσιμους πρώτους μήνες. Πάλεψε με μεταγγίσεις αίματος και έπρεπε να αποκτήσει δυνάμεις πριν μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι εγκαίρως για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ήταν το καλύτερο δώρο», παραδέχθηκε η Gill.

Από τότε η Darcey αψήφησε τις πιθανότητες και έγινε ένα φυσιολογικό υγιές κορίτσι. «Άρχισε να περπατάει λίγο αργά, αλλά ήταν μια καταπληκτική στιγμή όταν τα κατάφερε», δήλωσε η Gill.

«Είναι ένα όνειρο», αναφέρει. Όσο για την Darcey, ανυπομονεί να πάει στο σχολείο, λέγοντας: «Ανυπομονώ να πάω και να παίξω με όλα τα παιδιά».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ