Κόσμος

Πολωνία: Πρόστιμο "μαμούθ" για ορυχείο λιγνίτη που μένει ανοιχτό

Η Πολωνία θα πρέπει να πληρώνει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόστιμο 500.000 ευρώ για κάθε μέρα που παραμένει ανοιχτό το ορυχείο λιγνίτη του Τούροβ, αποφάνθηκε τη Δευτέρα το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Το δικαστήριο είχε δώσει εντολή στη Βαρσοβία να κλείσει το ορυχείο όσο εκκρεμεί η εκδίκαση προσφυγής της γειτονικής Τσεχίας, η οποία διαμαρτύρεται για περιβαλλοντικές και κοινωνικές βλάβες και στις δύο πλευρές των συνόρων.

Η αρχική δικαστική απόφαση επέβαλλε στη Βαρσοβία πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ευρώ την ημέρα, ποσό που τελικά αναθεωρήθηκε προς τα κάτω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η Πολωνία διατάσσεται να πληρώσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ημερήσιο πρόστιμο 500.000 ευρώ επειδή δεν έχει διακόψει τις εργασίες εξόρυξης λιγνίτη στο Τούροβ» ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Το μέτρο αυτό δείχνει απαραίτητο προκειμένου να ισχυροποιηθούν τα μέτρα που αποφασίστηκαν στις 21 Μαΐου 2021 αλλά και να αποθαρρυνθεί η χώρα-μέλος από το να καθυστερήσει περαιτέρω τη συμμόρφωσή της» αναφέρεται στην απόφαση.

H συνεχιζόμενη εξάρτηση της Πολωνίας από τον λιθάνθρακα έχει γίνει επανειλημμένα πηγή έντασης ανάμεσα στη Βαρσοβία και τις Βρυξέλλες.

Ο λιθάνθρακας αντιστοιχεί σήμερα στο 65% της εγχώριας παραγωγής ενέργειας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

apache-india-turkia
Κόσμος 0

Σεισμός στην Ευρασία! Η Τουρκία είναι η χώρα που σαμπόταρε και εμπόδισε την προγραμματισμένη παράδοση 3 ελικοπτέρων Apache στην Ινδία -Ξεκίνησε «Ψυχρό Πόλεμο»

Αποκάλυψη που φέρνει σεισμό: Η Τουρκία απέδειξε την εχθρική της στάση έναντι της Ινδίας και τώρα το Νέο Δελχί ετοιμάζει...
Πολιτική 0

Είχε δίκιο ο Όργουελ- Τι απίστευτο πρότεινε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσες για την διαδικτυακή ανωνυμία στην ΕΕ προκαλώντας σοκ

Το διαδίκτυο είναι ο μόνος ακόμη ελεύθερος χώρος διακίνησης ιδεών και απόψεων και αυτό ενοχλεί πολλούς στις Βρυξέλλες
Ελληνοτουρκικά 0

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ - «Τους προκαλέσαμε»: Τυχαία δημοσίευση της Ελληνικής ΠΑ θεωρήθηκε από τους Τούρκους «πρόκληση» - Μας «έβαλαν στη θέση μας»

Οι Τούρκοι δημοσιογράφοι αφήνουν να εννοηθεί σαφώς ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία το έκανε για να «τους μπει στο...