Κόσμος

Τα παιδία παίζει: Ταλιμπάν κάνουν ποδήλατο σε βαρκούλες «κύκνους»

Νέες σκηνές αλλοφροσύνης από το Αφγανιστάν κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο των social media. Μετά τους ξέφρενους πανηγυρισμούς στα λούνα παρκ και τα γυμναστήρια, οι Ταλιμπάν φωτογραφίζονται οπλισμένοι και σε… σε βαρκούλες – ποδήλατα θαλάσσης. 

Δώδεκα μαχητές Ταλιμπάν, όπως αναφέρει η New York Post, οπλισμένοι με ρουκέτες και τουφέκια, φωτογραφήθηκαν το Σάββατο (18/9) στο εθνικό πάρκο Band-e Amir, στην επαρχία Bamiyan του Αφγανιστάν. Οι μαχητές, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που κάνουν τον γύρο των social media, βρίσκονταν… μέσα σε βαρκούλες – ποδήλατα θαλάσσης με σχήμα του κύκνου. 

Τις φωτογραφίες με τους οπλισμένους Ταλιμπάν στις βαρκούλες ανέβασε στο Twitter o δημοσιογράφος, Jake Hanrahan.

Δημοσίευμα της New York Post αναφέρει ότι το εν λόγω πάρκο, σύμφωνα με το CNNi, ήταν αρκετά ασφαλές για ομαδικές επισκέψεις και σημείο που βοηθούσε την τουριστική ανάπτυξη του Αφγανιστάν. «Αυτό το πάρκο χρησιμεύει ως μία εικόνα για την ταυτότητα του αφγανικού λαού ως φάρου σταθερότητας επί τρεις δεκαετίες χάους», είχε δηλώσει το 2019 στο CNN ο Άλεξ Ντέγκαν, πρώην μέλος της οργάνωσης για την Προστασία της Άγριας Ζωής.

Ο Τζέιμς Γουίλκοξ, ιδρυτής του ταξιδιωτικού πρακτορείου «Untamed Borders», με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε δηλώσει ότι το συγκεκριμένο πάρκο είναι αρκετά ασφαλές για ομαδικές επισκέψεις. «Κάθε φορά που στέλνουμε τουρίστες στο εθνικό πάρκο στο Μπαντ-ε-Αμίρ, περνούν υπέροχα», είχε δήλωσε ο Γουίλκοξ μιλώντας στο CNN. «Η εντύπωση των περισσότερων ανθρώπων για το Αφγανιστάν είναι ότι είναι μια έρημος, όπου κυριαρχεί ο πόλεμος κι ο τρόμος, η δυστυχία και ο φονταμενταλισμός. Όλα αυτά τα πράγματα υπάρχουν, ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτά… », προσθέτει.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ