Κόσμος

Ινδία: φοιτήτρια εξαναγκάστηκε να καλύψει τα πόδια της με κουρτίνα

Μία εξευτελιστική εμπειρία αναγκάστηκε να ζήσει μία Ινδή κοπέλα 19 ετών, όταν πήγε να δώσει εξετάσεις φορώντας σορτς καθώς ο δάσκαλος – εξεταστής διαφώνησε με την αμφίεσή της.

Όταν μπήκε στο εξεταστικό κέντρο, ο εξεταστής διαφώνησε έντονα με την εμφάνισή της και η κοπέλα αναγκάστηκε να τυλιχθεί με μία κουβέρτα, όσο ο πατέρας της έτρεχε σε εμπορικό κατάστημα για να αγοράσει ένα παντελόνι.

Η ίδια περιέγραψε αυτήν την εμπειρία ως την «πιο εξευτελιστική εμπειρία στη ζωή της».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Είναι έγκλημα να φοράει κανείς σορτσάκι;» αναρωτήθηκε έξω από το εξεταστικό κέντρο. «Όλα τα κορίτσια φορούν. Αν δεν ήθελαν να φοράμε σορτς, θα έπρεπε να το αναφέρουν στα χαρτιά των εξετάσεων».

Όπως αναφέρει η Indian Express, «οι εξεταστές δεν έλεγξαν για τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό, για μάσκες ή ακόμη για τη θερμοκρασία των εξεταζομένων. Αλλά έλεγξαν τα σορτσάκια μας», είπε η κοπέλα.

Το επεισόδιο έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα στην Ινδία, καθώς πολλοί άνθρωποι κατέφυγαν εκεί για να εκφράσουν τον θυμό τους. Πολλοί χαρακτήρισαν τη συμπεριφορά του δασκάλου «εξωφρενική», «γελοία» και «δείγμα ηθικής αστυνόμευσης», αναφέρει το BBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιορισμοί ένδυσης, ειδικά για γυναίκες και κορίτσια, αναφέρονται τακτικά από όλη την Ινδία και άνδρες κατηγορούν τακτικά τα δυτικά ρούχα για την ηθική υποβάθμιση της νεολαίας.

Τον Μάρτιο, ο τότε πρωθυπουργός της βόρειας πολιτείας Ουταραχάντ, Τιράθ Σινγκ Ραβάτ, κατηγορήθηκε για «μισογυνισμό» όταν επέκρινε μια γυναίκα που συνάντησε σε μια πτήση επειδή φορούσε «σκισμένο τζιν».

Τέτοιες απόψεις μπορεί επίσης μερικές φορές να έχουν μοιραίες συνέπειες για τις γυναίκες.

Τον Ιούλιο, μια 17χρονη φέρεται να ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από μέλη της ευρύτερης οικογένειάς της στο βόρειο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές επειδή δεν τους άρεσε που φορούσε τζιν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ