Κόσμος

Χριστιανοί από το Αφγανιστάν φτάνουν με ασφάλεια στο Πακιστάν

Όταν οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν, υπήρχαν φόβοι για τη ζωή των Χριστιανών και άλλων θρησκευτικών μειονοτήτων. Οι Χριστιανοί είναι εξαιρετικά ευάλωτοι επειδή σχεδόν όλοι είναι προσηλυτισμένοι από το Ισλάμ στο Αφγανιστάν. Ο νόμος της Σαρία υπαγορεύει ότι οι Μουσουλμάνοι δεν πρέπει να στραφούν σε καμία άλλη θρησκεία ή αλλιώς πρέπει να δολοφονηθούν.

Ο οργανισμός βοήθειας FMI, που δραστηριοποιείται στο Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και την Τουρκία, μεταξύ άλλων, έχει βοηθήσει τους Αφγανούς Χριστιανούς να φύγουν από τη χώρα. Μια πρώτη ομάδα Χριστιανών είχε ήδη φτάσει στο Πακιστάν πρόσφατα, τώρα μια δεύτερη ομάδα έφτασε επίσης με ασφάλεια στη γειτονική χώρα. Αν και οι Χριστιανοί θεωρούνται επίσης πολίτες δεύτερης κατηγορίας στο Πακιστάν, η κατάσταση εκεί είναι πιο ασφαλής από ό, τι σήμερα στο Αφγανιστάν. Επιπλέον, οι πρόσφυγες εκεί φτάνουν σε μια χώρα με παρόμοιο πολιτισμό και όπου ζουν οι ίδιες φυλές, δήλωσε ο Bruce Allen, εκπρόσωπος της FMI.

Οι συνοδείες με τους Χριστιανούς οδηγούνται από τον πάστορα Τζαβίντ,.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...