Κόσμος

“Σεισμός” από Μπιλ Γκέιτς: Δεν είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία

Ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος προειδοποίησε ότι «ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για επιδημία» το 2015, έκανε νέες δηλώσεις που έθεσαν μια νέα ατζέντα. Σύμφωνα με τη The Wall Street Journal, ο Gates λέει τώρα ότι δεν είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία.

Παρόλο που για δύο χρόνια ο πλανήτης κινείται σε ρυθμούς κορονοϊού τα νέα είναι δυσάρεστα. Bill Gates, ο οποίος προειδοποίησε το 2015 ότι «ο κόσμος δεν είναι έτοιμος για επιδημική ασθένεια», έκανε νέες δηλώσεις που έθεσαν μια νέα ατζέντα .

Σύμφωνα με την The Wall Street Journal, ο Gates λέει τώρα ότι δεν είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία.

Λέγοντας: «Ανησυχώ λίγο που το ενδιαφέρον για επιδημικές προετοιμασίες είναι χαμηλότερο από αυτό που περίμενα», υπογράμμισε τονίζοντας ότι για να είναι ο κόσμος έτοιμος για την επόμενη πανδημία, πρέπει να φτάσει την ικανότητα παραγωγής εμβολίου σε 100 ημέρες και να το προσφέρουν σε δισεκατομμύρια ανθρώπους σε άλλες 100 ημέρες.

Σύμφωνα με τον Γκέιτς, έχουμε τη δυνατότητα να χτίσουμε εργοστάσια με αυτήν την ικανότητα. Ωστόσο, το μόνο που λείπει είναι ότι δεν έχουν γίνει ακόμη τα απαραίτητα βήματα.

Το Foundationδρυμα Bill & Melinda Gates, το οποίο ίδρυσε ο Gates, κάλεσε τα κράτη να επενδύσουν περισσότερα σε συστήματα υγειονομικής περίθαλψης, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας παραγωγής εμβολίων, σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Στην ίδια έκθεση, επισημάνθηκε η αδικία για τα εμβόλια και τονίστηκε ότι αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στον κόσμο ενάντια στην επιδημία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ