Κόσμος

Ύπουλο παιχνίδι! Η Τουρκία “μπάζει” Αφγανούς για να εκβιάσει την Ευρώπη-”Τσιμπάει” η ΕΕ και την “κανακεύει”

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Τουρκία, Nikolaus Meyer-Landrut, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην ανατολική επαρχία Van, εξεδήλωσε την πρόθεση η ΕΕ να ενισχύσει τη συνεργασία με την Τουρκία σε θέματα παράτυπης μετανάστευσης και ασφάλειας των συνόρων.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην επαρχία Van της ανατολικής Τουρκίας, ο Meyer-Landrut είπε πώς τα τελευταία χρόνια η ΕΕ παρείχε υποστήριξη αξίας άνω των 350 εκατομμυρίων ευρώ προσθέτοντας ότι η Ένωση είναι έτοιμη να διατηρήσει τη συνεργασία και την υποστήριξη για το θέμα της παράτυπης μετανάστευσης.

Πρόθεσε δε ότι η ΕΕ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ειδικά όσον αφορά τη μετανάστευση και την ασφάλεια, αφότου οι Ταλιμπάν σχημάτισαν προσωρινή κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Αφού άκουσε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τουρκία στα σύνορα με το Ιράν-όπου οι Αφγανοί μετανάστες είναι πιθανό να προσπαθήσουν να διασχίσουν-ο Μέγιερ-Λαντρούτ είπε ότι τέτοιες δυσκολίες μοιράζονται η Τουρκία, η περιοχή, η Ευρώπη και ο υπόλοιπος κόσμος.


Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα τετραπλασιάσει την ανθρωπιστική βοήθειά του για το αφγανικό προσφυγικό ζήτημα στα 200 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του 2021, όπως συζητήθηκε στη Διάσκεψη του ΟΗΕ στη Γενεύη τη Δευτέρα με στόχο τη συγκέντρωση περισσότερων χρημάτων για τις αυξανόμενες ανθρωπιστικές ανάγκες στο Αφγανιστάν.

https://www.youtube.com/watch?v=nxZHLiRl1noΟ Meyer-Landrut δήλωσε ότι η ΕΕ ενώνεται με την Τουρκία στο στόχο της να υποστηρίξει τις γειτονικές χώρες του Αφγανιστάν για να παράσχουν άσυλο σε Αφγανούς πρόσφυγες και να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους.

Ενώ η Τουρκία και η ΕΕ συμφωνούν για τρόπους διαχείρισης της μετανάστευσης και των συνόρων, το ζήτημα απέκτησε μεγαλύτερη σημασία στα ανατολικά σύνορα της χώρας με τις πρόσφατες εξελίξεις, πρόσθεσε. Υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ σκοπεύει να αποτρέψει την παράνομη μετανάστευση, ο Meyer-Landrut είπε ότι η Ένωση θέλει επίσης να αυξήσει και να ενισχύσει την ικανότητα διαχείρισης της μετανάστευσης και να αποτρέψει τη διακίνηση ανθρώπων συν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Στο μεταξύ η Τουρκία “συμπτωματικά” την ίδια μέρα που παραχωρούσε τη συνέντευξη ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με Αφγανούς πρόσφυγες στο Βαν οι οποίοι παρά τα μέτρα που υποτίθεται έχει η λάβει η χώρα εισήλθαν και συλλαμβάνονται από τις αρχές...

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=NErZuFOBCdc&feature=emb_title

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ