Κόσμος

Έλληνας της Γερμανίας λάτρης της Μέρκελ έβαλε κέρινο ομοίωμά της στο μαγαζί του

Ο «Γολγοθάς» της παραγγελίας για να το εκθέσει στο εστιατόριό του – Κάθε χρόνο στα γενέθλιά της σημαιοστολίζει το κατάστημά του - Γιατί το γραφείο της καγκελαρίου έβαζε «εμπόδια» – Δείτε εικόνες και βίντεο

Μεγάλος θαυμαστής της Άνγκελα Μέρκελ φαίνεται πως είναι ένας Έλληνας εστιάτορας στην Γερμανία. Η «αγάπη» του για την Γερμανίδα καγκελάριο μάλιστα είναι τέτοια που τον οδήγησε στο να παραγγείλει ένα πανάκριβο κέρινο ομοίωμά της για να το εκθέσει στο κατάστημά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Αλέξης Βαΐου που ζει και διατηρεί το εστιατόριό του στο Μπρέμερχαφεν δηλώνει ικανοποιημένος από την συνολική διακυβέρνηση της Μέρκελ και ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας. Μάλιστα η προτίμησή του είναι ευρύτερα γνωστή στην πόλη που μένει αφού κάθε χρόνο στα γενέθλιά της σημαιοστολίζει το κατάστημά του.

«Δεν θα έχουμε ποτέ ξανά καγκελάριο σαν και αυτήν», δηλώνει ο ίδιος μιλώντας στο γερμανικό δίκτυο Butenunbinnen. Έτσι, ο ίδιος αποφάσισε από την στιγμή που η Άνγκελα Μέρκελ αποσύρεται από την πολιτική σκηνή να βρει έναν τρόπο να την έχει μόνιμα κοντά του. Και βρήκε την ιδέα του κέρινου ομοιώματος.

Για την παραγγελία του απευθύνθηκε στην Κίνα και συγκεκριμένα σε εταιρία από την Σανγκάη η οποία κοστολόγησε το project του για 10.000 ευρώ. Μέχρι πάντως το ομοίωμα να βρεθεί στην... αγκαλιά του, ο ίδιος έπρεπε να κάνει υπομονή, αφού για να υλοποιηθεί η ιδέα του έπρεπε να λάβει την πλήρη έγκριση του γραφείου της Άνγκελα Μέρκελ.

Η αρχική σκέψη του Βαΐου ήταν να μπορέσει να εκθέσει το ομοίωμα στο κατάστημά του και εν συνεχεία να πουλάει φωτογραφίες της με αντίτιμο 5 ευρώ. Στην συνέχεια ήθελε να παραθέσει δίπλα της κουμπαράδες τα χρήματα των οποίων θα πήγαιναν στους αστέγους.  Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε δεκτό από το πολιτικό γραφείο της καγκελαρίου αφού όπως του απάντησαν, δεν επιθυμείται να χρησιμοποιηθεί το πρόσωπό της για διαφημιστικούς ή οικονομικούς σκοπούς.

Έτσι, μετά από υπομονή έξι εβδομάδων όπου το ομοίωμα βρισκόταν στο τελωνείο και μέχρι να δώσει η πλευρά της Μέρκελ την τελική έγκριση ο ίδιος ανέμενε την παραγγελία του να καταφθάσει. Όπερ και εγένετο και πλέον ο ίδιος παρέλαβε το κέρινο ομοίωμα, αντίστοιχα του οποίου υπάρχουν μόλις ακόμα τρία στον κόσμο και το εκθέτει στο εστιατόριό του.

Δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/cHj1DtJeq9Y

Τελικώς το κέρινο ομοίωμα της Μέρκελ δεν αναμένεται να μείνει για μεγάλο διάστημα στο εστιατόριο του Έλληνα μετανάστη αλλά θα δοθεί δωρεά στο τοπικό γραφείο του CDU προκειμένου αυτό να εκτεθεί σε δημόσιο χώρο.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ