Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Η Ουκρανία σχεδιάζει να αγοράσει 24 ακόμα Bayraktar από την Τουρκία

Η Ουκρανία σχεδιάζει να αγοράσει άλλα 24 τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανακοίνωσε την Κυριακή η ανώτατη στρατιωτική αρχή της χώρας.

Ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Valeriy Zaluzny είπε στους δημοσιογράφους ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να αγοράσει τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 (Tactical Block 2) (UCAV) την περίοδο 2021-2022.

Η Ουκρανία διαθέτει σήμερα 12 Bayraktar TB2 UCAV στο απόθεμά της, τα οποία χρησιμοποιούνται από τις αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις της.

«Σκοπεύουμε επίσης να συμπεριλάβουμε στο απόθεμά μας στο μέλλον τέτοια drones όπως η εγχώρια παραγωγή», είπε.

Ο Zaluzny υπογράμμισε επίσης ότι δεν αρκεί να τα αγοράζουμε μόνο, σημειώνοντας ότι πρέπει να μάθουν να τα χρησιμοποιούν αποτελεσματικά.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις αγόρασαν έξι UAV Bayraktar TB2  τα οποία παραδόθηκαν σε δύο μήνες.

Τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, η πρώτη παρτίδα TB2 παραδόθηκε στις ουκρανικές ναυτικές δυνάμεις.

Το Bayraktar TB2 μπήκε στον ''κατάλογο'' του τουρκικού στρατού το 2014 και σήμερα χρησιμοποιείται από πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, του Κατάρ και του Αζερμπαϊτζάν.

Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει τα drones με την πάροδο των ετών σε διασυνοριακές στρατιωτικές επιχειρήσεις, όπως η Ασπίδα του Ευφράτη και η Ασπίδα της Άνοιξης.

Τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη λέγεται επίσης ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στον περσινό πόλεμο έξι εβδομάδων μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ