Κόσμος

Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή: Αποβολή της Βόρειας Κορέας έως το 2022

Η Βόρεια Κορέα αποβλήθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή έως το τέλος του 2022, όπερ σημαίνει ότι δεν θα είναι παρούσα στους Χειμερινούς Αγώνες του Πεκίνου, καθώς δεν κατάφερε να στείλει αποστολή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ.

«Η Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας αποβάλλεται μέχρι το τέλος του 2022 ως αποτέλεσμα της μονομερούς απόφασής της να μην συμμετάσχει στο Τόκιο», δήλωσε ο Μπαχ σε συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπογράμμισε ότι με την απόφαση αυτή η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βόρειας Κορέας δεν θα λάβει οικονομική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της αποβολής της και θα χάσει οριστικά την υποστήριξη που είχε παρακρατηθεί προηγουμένως λόγω κυρώσεων.

Ο επικεφαλής της ΔΟΕ δήλωσε επίσης ότι η Επιτροπή επιφυλάσσεται του δικαιώματος να λαμβάνει αποφάσεις για τους μεμονωμένους αθλητές της Βόρειας Κορέας που πληρούν τις προϋποθέσεις για το Πεκίνο 2022 και να επανεξετάσει τη διάρκεια της αποβολής της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...