Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Βερολίνο: Tesla «πρόδωσε» τον οδηγό του στην αστυνομία

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο οδηγός ενός Tesla, ο οποίος αφού προκάλεσε χάος στο Βερολίνο, θεώρησε πως… θα τη γλιτώσει. Το σχέδιό του, όμως, δεν απέδωσε, μιας και προδόθηκε από το ίδιο του το όχημα.

Σύμφωνα με το newsauto.gr  πριν από λίγες μέρες ένας κάτοχος Tesla επέδειξε ασυνείδητη οδηγική συμπεριφορά, κινούμενος με 160 χλμ./ώρα σε δρόμο του Βερολίνου. Μάλιστα, προσέκρουσε σε κολόνα φωτεινού σηματοδότη και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το σημείο του συμβάντος… σαν να μην τρέχει τίποτα.

Ξέχασε, όμως, πως το αυτοκίνητό του αποτελεί έναν… κινητό “Big Brother”, εξοπλισμένο με δεκάδες αισθητήρες και κάμερες που συλλέγουν σωρεία δεδομένων.

Αυτά τα δεδομένα χρησιμοποίησαν οι αρμόδιες ανακριτικές αρχές ως αδιάσειστα στοιχεία για την επικίνδυνη συμπεριφορά του οδηγού που επέφερε βαρύ πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας οδήγησης για έναν χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει η Tesla, «το υλικό που καταγράφεται από την dashcam (κάμερα στο παρμπρίζ) ή το Sentry Mode (κάμερες περιμετρικά του οχήματος) δεν αποθηκεύεται στον server της εταιρείας». Εξαιρούνται, όμως, κάποιες μικρές ακολουθίες βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων,οι οποίες καταλήγουν στο server, για τις ανάγκες συγκεκριμένων περιστατικών, σχετικά με την ασφάλεια.

Παράλληλα, υπάρχουν και κάποιες άλλες εξαιρέσεις. Εάν έχει προηγηθεί ποινικό αδίκημα, όλα τα σχετικά στοιχεία μπορεί να διαβιβαστούν στις αρμόδιες δικαστικές και εισαγγελικές αρχές,όπως έγινε και στην περίπτωση του καταδικασθέντος οδηγού του Tesla στο Βερολίνο.

Τα δεδομένα που συλλέγουν τα συστήματα της Tesla μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμα στις δικαστικές αρχές μιας και περιλαμβάνουν υλικό από την ώρα και την τοποθεσία του ατυχήματος,την πίεση που ασκήθηκε στα πεντάλ γκαζιού και φρένου, αλλά και για τη διαμήκη και πλευρική επιτάχυνση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ