Κόσμος

Ποιες είναι οι ασφαλέστερες πόλεις του κόσμου και σε ποιες....μακριά!

Η Economist Intelligence Unit δημοσίευσε τον Δείκτη Ασφαλούς Πόλεως για το 2021, κατατάσσοντας 60 μεγάλες παγκόσμιες πόλεις σε 76 δείκτες που βασίζονται σε ψηφιακή, υγειονομική, περιβαλλοντική, προσωπική ασφάλεια και ασφάλεια υποδομών.

Η Κοπεγχάγη βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης φέτος με βαθμολογία 82,4 στα 100.

Σύμφωνα με την έκθεση, "κάθε μία από τις κορυφαίες πόλεις συνολικά έχει ένα πιο έντονο σχετικό αδύναμο σημείο. Η Κοπεγχάγη, για παράδειγμα, έρχεται στην 26η θέση στην ασφάλεια της υγείας". Ωστόσο, η πρωτεύουσα της Δανίας είναι επίσης πρώτη για την προσωπική ασφάλεια.

Οι πόλεις της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού κυριαρχούν στο top-10 με τη Σιγκαπούρη, το Τόκιο, το Σίδνεϊ, το Χονγκ Κονγκ και τη Μελβούρνη.

Ενώ οι αμερικανικές πόλεις γενικά υστερούν, έχουν καλή απόδοση σε έναν βασικό τομέα: την ψηφιακή ασφάλεια. Το Λος Άντζελες και το Σαν Φρανσίσκο είναι το top-5 σε αυτήν την κατηγορία, και ίσως εκπληκτικά το Σικάγο έρχεται 20ο συνολικά ...

Στο άλλο άκρο της κλίμακας, η Γιανγκόν (Μιανμάρ), το Καράτσι (Πακιστάν) και το Καράκας (Βενεζουέλα) κατέταξαν τις λιγότερο ασφαλείς πόλεις στον κόσμο 

Οι λιγότερο ασφαλείς πόλεις κατακλίστηκαν από πολύ χαμηλές βαθμολογίες σε θέματα ασφάλειας υγείας, υποδομών και προσωπικής ασφάλειας.

Είναι ενδιαφέρον ότι η Καμπούλ δεν είναι η λίστα.

 

Δείτε τους δύο πίνακες: 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ