Κόσμος

Γερμανία: Οι ελλείψεις προϊόντων απειλούν την ανάκαμψη της οικονομίας

Ένα κύριο χαρακτηριστικό για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, από το Ινστιτούτο Ifo του Μόναχο έπεσε στο 99,4 τον Αύγουστο, από το 100,7 τον Ιούλιο. Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών. 

«Είναι ξεκάθαρο πως η πρόβλεψη της ανάπτυξης πρέπει να αναθεωρηθεί πτωτικά» σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ifo, ο οποίος σε δηλώσεις του στο Bloomberg TV σχολίασε πως οι ελλείψεις σε ενδιάμεσα αγαθά δεν περιορίζονται στους ημιαγωγούς, οι οποίοι έπληξαν τον κυρίαρχο κλάδο της χώρας, την αυτοκινητοβιομηχανία. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ανησυχίες για το outlook εμφανίζονται καθώς η Γερμανία προετοιμάζεται για τις εκλογές του επόμενου μήνα, που θα δουν τον νικητή να διαδέχεται την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, μετά από ηγεσία 16 ετών. 

Η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, Bundesbank, ανακοίνωσε πως η οικονομική ανάπτυξη αυτή τη χρονιά, ίσως είναι λίγο χαμηλότερη από το 3,7% που είχε προβλέψει τον Ιούνιο. Όμως ο Fuest δήλωσε πως πολλά εξαρτώνται από το πόσο θα διαρκέσουν οι ελλείψεις. 

«Αυτό που βλέπουμε αυτό τον μήνα είναι πως στις κατασκευές, τα πράγματα χειροτερεύουν αντί να διορθώνονται» σχολίασε ο Fuest και πρόσθεσε «Αν αυτό συνεχιστεί θα είναι μία σημαντική πτώση της πρόβλεψης για την ανάπτυξη».

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Μείναμε...μπουκάλα! Η Τουρκία στον κόλπο να μεταφέρει ισραηλινό αέριο στην Ευρώπη- Ανακοίνωση Ερντογάν αποκαλύπτει το κόλπο-γκρόσο με τις ΗΠΑ

Μας πουλήσαν όλοι οι " φίλοι μας" διότι δεν θέλουν η Ελλάδα να αποκτήσει ποτέ μεγάλη γεωστρατηγική και ενεργειακή...