Κόσμος

“Χαλίφης” Ερντογάν: Ισλαμική αδελφότητα κατά του δυτικού ιμπεριαλισμού-Ζητάει δράση κατά της...αδικίας

Σαν....ηγεμόνας του ισλαμικού κόσμου και σαν χαλίφης εμφανίστηκε σήμερα για πολλοστή φορά ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν θέτοντας τον ισλαμικό κόσμο απέναντι από την Δύση.

«Μην πέσουμε στις παγίδες των ιμπεριαλιστών» κάλεσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν ο οποίος έστειλε μήνυμα στην 4η Γενική Συνέλευση του Φόρουμ Νέων του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας με βίντεο. Ενώ μίλησε για το θέμα του Αφγανιστάν, έστειλε μηνύματα και σε μουσουλμανικές χώρες της περιοχής.

«Οι μουσουλμάνοι πρέπει τώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους»

 

Καλώντας τις μουσουλμανικές χώρες, είπε: «Οι μουσουλμάνοι πρέπει τώρα να αναλάβουν την ευθύνη για τη δική τους ειρήνη και ευημερία, καθώς και για την ασφάλεια και το μέλλον όλης της ανθρωπότητας, και να υψώσουν τη φωνή τους περισσότερο μπροστά στις αδικίες που βλέπουν. Ο τρόπος για να γίνει αυτό είναι πρώτα να εδραιωθεί η ισλαμική αδελφότητα μεταξύ μας και να σβήσει η φωτιά της διαμάχης που καίει συνεχώς από τους ιμπεριαλιστές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Αναλυτικότερα στο μήνυμα αναφέρει:

 

«Αγαπητοί νέοι, είμαστε μάρτυρες μιας από τις πιο ταραγμένες περιόδους στην ανθρώπινη ιστορία. Τα προβλήματα ασφάλειας, οι τρομοκρατικές δραστηριότητες και οι επιδημίες που απασχολούν την παγκόσμια ατζέντα δεν επιτρέπουν την πλήρη επίτευξη του ειρηνικού περιβάλλοντος που επιθυμούμε.

Αυτά τα προβλήματα, που απειλούν ολόκληρη την ανθρωπότητα, δυστυχώς αφήνουν βαθιά ίχνη κυρίως στην ισλαμική γεωγραφία. Οι μουσουλμάνοι, που παλεύουν με συγκρούσεις, μετανάστευση, φτώχεια και ασθένειες σε μια ευρεία γεωγραφία από τη Συρία στο Αφγανιστάν, πρέπει να παλέψουν με την ισλαμοφοβία και τον πολιτιστικό ρατσισμό που αυξάνεται ιδιαίτερα στη δυτική κοινωνία.

Σχεδόν κάθε μέρα, ακούμε για έναν αδελφό που παρενοχλείται και υφίσταται διακρίσεις λόγω της πεποίθησής του, της μαντίλας και του ντυσίματος σε χώρες που υποτίθεται ότι είναι το λίκνο της δημοκρατίας.

Ομοίως, οι καρδιές μας ραγίζουν από τον πόνο των καταπιεσμένων που έχασαν τη ζωή τους στην έρημο ή στη θάλασσα ενώ μετανάστευαν λόγω της αστάθειας στις χώρες τους ».

Εφιστώντας την προσοχή στην κατά την άποψή του αυξανόμενη ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό στον δυτικό κόσμο, ο Πρόεδρος Ερντογάν συνέχισε ως εξής:

«Είναι αδύνατο αυτή η άδικη τάξη, όπου υπάρχει πείνα, πόλεμος και ακραία φτώχεια από τη μία πλευρά, και πολυτέλεια, ευτελισμός και εκμετάλλευση από την άλλη, να συνεχίσει άλλο. Η Τουρκία εφιστά την προσοχή σε αυτήν την παγκόσμια αδικία λέγοντας «ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από πέντε» σε κάθε έδαφος και σε κάθε ευκαιρία. Κανείς από εμάς δεν έχει την πολυτέλεια να παρακολουθεί αυτή την κακή πορεία από μακριά. Οι μουσουλμάνοι πρέπει τώρα να αναλάβουν την ευθύνη για τη δική τους ειρήνη και ευημερία, καθώς και για την ασφάλεια και το μέλλον όλης της ανθρωπότητας, και να υψώσουν τη φωνή τους ενάντια στις αδικίες που βλέπουν.

Ο δρόμος προς αυτό είναι πρώτα να εδραιωθεί η ισλαμική αδελφότητα μεταξύ μας και να σβήσει η φωτιά της διαμάχης που καίει συνεχώς από τους ιμπεριαλιστές. Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν μπορεί να υπάρξει έλεος χωρίς ενότητα. Ενεργώντας με την προνοητικότητα και την προνοητικότητα που ταιριάζει στους Μουσουλμάνους, δεν πρέπει να πέσουμε στις παγίδες στις οποίες θέλουν να μας παρασύρουν οι ιμπεριαλιστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε αυτόν τον ευλογημένο αγώνα, όλοι μας, ειδικά εσείς οι μουσουλμάνοι νέοι, που είστε η εγγύηση του μέλλοντός μας, έχουμε πολύ σημαντικά καθήκοντα. Πρέπει να ενισχύσουμε συμμαχίες, όχι συγκρούσεις, και αγάπη, όχι εχθρότητες. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το Ισλάμ μας είναι εξίσου σημαντικό με τη σημασία που δίνουμε στους αδελφούς μας. Στον αγώνα για δικαιώματα και δικαιοσύνη που δίνουμε για τον εαυτό μας και για τους καταπιεσμένους, δεν πρέπει να εμπλακούμε στην τρομοκρατία, ούτε να αποδώσουμε τα εύσημα στη βία και ποτέ να μην παρεκκλίνουμε από το νόμο και τη νομιμότητα (...) θα πρέπει να συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στις επιστημονικές και ακαδημαϊκές μελέτες. Θα θέλαμε να σας δούμε σε πιο ενεργούς ρόλους στην πολιτική, τον ακαδημαϊκό χώρο, τον αθλητισμό, την εμπορική και κοινωνική ζωή. Περιμένω από εσάς να μην επιτρέψετε σε κανέναν να έρθει ανάμεσά σας και να σας χωρίσει για εθνικές, σεχταριστικές ή πολιτισμικές διαφορές».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ