Κόσμος

Συνεχίζονται τα μαρτύρια των Χριστιανών στο Πακιστάν - Έκθεση-κόλαφος

Το Πακιστάν έχει πέσει σε μια άβυσσο θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και οι χριστιανοί αντιμετωπίζουν όλο και περισσότερο διωγμούς στη χώρα, αναφέρει μια έκθεση.

Ο Mario de Gasperi, γράφοντας στο Κέντρο Πολιτικών και Εξωτερικών Υποθέσεων (CPFA) είπε ότι οι διακρίσεις κατά της χριστιανικής κοινότητας είναι βαθιά ριζωμένες στο Πακιστάν.

Η μουσουλμανική πλειοψηφία τους περιγράφει χρησιμοποιώντας υποτιμητικούς όρους όπως «churha» ή «kafir», που σημαίνει άπιστος. Ένα μεγάλο ποσοστό της χριστιανικής κοινότητας προέρχεται από χαμηλότερο κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο, έχει κακή εκπαίδευση και ασχολείται με χαμηλόμισθο χειρωνακτικό έργο, όπως σε κλιβάνους τούβλων ή στον τομέα της αποχέτευσης.

H  μεγαλύτερη ταλαιπωρία που αντιμετωπίζουν είναι η υποκείμενη κοινωνική εχθρότητα, η καθημερινή διάκριση όπως η άρνηση παροχής υπηρεσιών, η πρόσβαση στην πολιτική φωνή, ή ο περιορισμός στις ευκαιρίες εκπαίδευσης, δήλωσε ο Gasperi.

Μετά το 2001, η βία και οι διακρίσεις εναντίον των Χριστιανών στο Πακιστάν έχουν σίγουρα αυξηθεί. Θεωρούμενοι ως συνδεδεμένοι με τη «Δύση» λόγω της θρησκευτικής τους πεποίθησης, οι Χριστιανοί κατά καιρούς έχουν γίνει αποδιοπομπαίοι τράγοι για την αμερικανική εισβολή στο Αφγανιστάν, καθώς και τα τεράστια ανθρώπινα δεινά, θεωρείται ως συνέπεια παρεμβάσεων σε άλλες χώρες με μεγάλες Μουσουλμανικοί πληθυσμοί, ανέφερε η CPFA.

Οι Χριστιανοί συνεχίζουν να υφίστανται στοχευμένη βία και άλλες καταχρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αρπαγής γης σε αγροτικές περιοχές, των απαγωγών και της αναγκαστικής μεταστροφής και των βανδαλισμών σπιτιών και εκκλησιών.

Οι νόμοι του Πακιστάν για τη βλασφημία εξακολουθούν να αποτελούν πηγή αντιπαραθέσεων και δεινών, με εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στους κατηγορούμενους και τις οικογένειές τους. Μια ψευδής κατηγορία μπορεί να είναι μια τιμωρία από μόνη της, δεδομένου ότι μια σειρά από περιπτώσεις έχουν προκαλέσει βίαιη βία από όχλο εναντίον των κατηγορουμένων και των οικογενειών τους, ανέφερε η CPFA.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία (1987-2018) της Εθνικής Επιτροπής Δικαιοσύνης και Ειρήνης (NCJP), συνολικά 229 χριστιανοί έχουν κατηγορηθεί βάσει διαφόρων διατάξεων για αδικήματα που σχετίζονται με τη θρησκεία από το 1987, ανέφερε η CPFA.

Επιπλέον, η Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF) το 2020 καθόρισε το Πακιστάν ως χώρα ιδιαίτερου ενδιαφέροντος λόγω της "συστηματικής επιβολής" της βλασφημίας και άλλων αμφιλεγόμενων νόμων κατά των θρησκευτικών μειονοτήτων.

Οι αναγκαστικοί γάμοι κοριτσιών πραγματοποιούνται βάσει του θρησκευτικού νόμου της πλειοψηφίας που θεωρεί την εφηβεία ως άδεια γάμου. Η αποτυχία των υπαλλήλων επιβολής του νόμου να διενεργήσουν τις κατάλληλες έρευνες παρεμποδίζει περαιτέρω τη δικαιοσύνη για τα θύματα και τις οικογένειές τους.

Η αστυνομία συχνά κλείνει τα μάτια στις αναφορές απαγωγής και εξαναγκασμένων μετατροπών δημιουργώντας έτσι ατιμωρησία στους δράστες, δήλωσε ο Γκασπέρι.

Σύμφωνα με οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περίπου 1.000 χριστιανά κορίτσια πέφτουν θύματα απαγωγής κάθε χρόνο. Πολλοί από αυτούς αναγκάζονται να εξισλαμιστούν επειδή πιστεύεται ευρέως στο Πακιστάν ότι οι γάμοι κάτω των 16 ετών είναι αποδεκτοί βάσει του νόμου της Σαρία, εάν και τα δύο άτομα που παντρεύονται είναι μουσουλμάνοι.

Ακόμα και όταν τα απαχθέντα παιδιά διασώζονται, η δοκιμασία τους συχνά δεν έχει τελειώσει. Σε πολλές περιπτώσεις, απειλούνται να τους απαγάγουν ξανά ή να σκοτώσουν μέλη της οικογένειας και το τραύμα συνεχίζεται, είπε ο Gapperi.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...