Κόσμος

Πρωτοφανές: Επίθεση Πακιστανών στρατιωτών κατά Αφγανών που ήθελαν να σωθούν από τους Ταλιμπάν!

Πακιστανοί στρατιώτες συγκρούστηκαν με εκατοντάδες εγκλωβισμένους Αφγανούς που διέφευγαν για λόγους ασφαλείας εν μέσω μιας επίθεσης των Ταλιμπάν στο σημείο διέλευσης Ντουράντ στην περιοχή Τσαμάν.

Σύμφωνα με αναφορές, η σύρραξη έγινε αφού ένας ηλικιωμένος άντρας που περίμενε το άνοιγμα της πύλης για να εισέλθει στο Αφγανιστάν πέθανε λόγω καρδιακής προσβολής, ανέφεραν οι Times του Αφγανιστάν.

Οι άνθρωποι άρχισαν να πετούν πέτρες στις δυνάμεις του Πακιστάν μετά το θάνατο του άνδρα.

Σύμφωνα με αναφορές, οι εγκλωβισμένοι Αφγανοί δεν έλαβαν θετική απάντηση από τους Πακιστανούς αξιωματούχους, ανέφεραν οι Times της Αφγανιστάν.

Με τους Ταλιμπάν να κατακλύζουν το λιμάνι Σπιν-Μπολντάκ και την απόφαση της κυβέρνησης του Πακιστάν να αποκλείσει το λιμάνι, πολλοί Αφγανοί έμειναν εγκλωβισμένοι στη διάβαση του Ντουράντ για αρκετές ημέρες και αγωνίζονται με την έλλειψη τροφίμων και υλικών διαβίωσης.

Στις 6 Αυγούστου, οι Ταλιμπάν είχαν ανακοινώσει το κλείσιμο των συνόρων καθώς το Ισλαμαμπάντ είχε τερματίσει τα ταξίδια χωρίς βίζα για τους Αφγανούς. 

Η πύλη άνοιξε ξανά το πρωί του Σαββάτου, ανέφεραν οι Times της Αφγανιστάν.

Αυτή η απόφαση για επαναλειτουργία ελήφθη μετά από συνάντηση μεταξύ Πακιστανών και Ταλιμπάν αξιωματούχων, ανέφερε η εφημερίδα Dawn.

Η διάβαση Chaman-Spin Boldak είναι το δεύτερο πιο πολυσύχναστο σημείο εισόδου του Αφγανιστάν και η κύρια εμπορική αρτηρία στο Πακιστάν. Πριν από την κατάληψη των συνόρων από τους Ταλιμπάν, σχεδόν 900 φορτηγά περνούσαν καθημερινά από τη διέλευση Chaman-Spin Boldak καθημερινά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ