Κόσμος

Έντονη ανησυχία Ινδίας για την κατάσταση στο Αφγανιστάν-Έκτακτη συνεδρίαση στον ΟΗΕ

Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ινδίας στον ΟΗΕ Πρέσβης TS Tirumurti, κάνοντας μια δήλωση υπό την εθνική του ιδιότητα στη συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, είπε ότι το Αφγανιστάν και η περιοχή θα αισθάνονταν ασφαλέστεροι εάν διασφαλίσει ότι το έδαφος δεν χρησιμοποιείται από τρομοκρατικές ομάδες, 

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο συνεδρίασε υπό την ινδική προεδρία, πραγματοποίησε συνεδρίαση για δεύτερη φορά σε διάστημα 10 ημερών για να συζητήσει την κατάσταση στο Αφγανιστάν.

"Στο σύντομο χρονικό διάστημα, γίναμε μάρτυρες δραματικών αλλαγών στην κατάσταση. Είδαμε επίσης πολύ ατυχείς σκηνές στο Διεθνές Αεροδρόμιο Hamad Karzai στην Καμπούλ", δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ινδίας στον Πρεσβευτή του ΟΗΕ TS Tirumurti.

Κάνοντας μια δήλωση υπό την εθνική του ιδιότητα στη συνάντηση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο Τιρουμούρτι είπε "ως γείτονας του Αφγανιστάν, ως φίλος του λαού του, η τρέχουσα κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας απασχολεί ιδιαίτερα στην Ινδία".

"Ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα σταθεροποιηθεί σύντομα και τα ενδιαφερόμενα μέρη θα ασχοληθούν με ανθρωπιστικά θέματα και θέματα ασφάλειας'', είπε.

Είπε ότι η τρέχουσα κατάσταση στο Αφγανιστάν έχει πολλές προκλήσεις, προσθέτοντας ότι υπάρχουν, ωστόσο, "λίγες ευκαιρίες".

"Εάν υπάρχει μηδενική ανοχή στην τρομοκρατία σε όλες τις μορφές και εκδηλώσεις της και διασφαλιστεί ότι το έδαφος του Αφγανιστάν δεν χρησιμοποιείται από τρομοκρατικές ομάδες για να απειλήσει ή να επιτεθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, τότε οι γείτονες και η περιοχή του Αφγανιστάν θα αισθάνονται ασφαλέστερες. Ο Γενικός Γραμματέας το υπογράμμισε αυτό κατηγορηματικά μόλις τώρα'', είπε.

"Το Αφγανιστάν έχει ήδη δει αρκετή αιματοχυσία στο παρελθόν. Ήρθε η ώρα η διεθνής κοινότητα να συγκεντρωθεί ενωμένη, ξεπερνώντας κάθε κομματικό συμφέρον, να υποστηρίξει τον λαό του Αφγανιστάν στην επιθυμία του για ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια στη χώρα και να επιτρέψει όλοι οι Αφγανοί, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών και μειονοτήτων, να ζουν ειρηνικά και αξιοπρεπώς.''

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ