Κόσμος

“Παίρνουν φωτιά” και πάλι Ειρηνικός και Μαύρη Θάλασσα-”Τσουνάμι” ειδικών ασκήσεων

Μετά την πολυμερή άσκηση “Sea Breaze” στην Μαύρη Θάλασα το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ξεκίνησε τη μεγαλύτερη άσκηση εδώ και 40 χρόνια...Οι ασκήσεις θα διεξαχθούν σε 17 ζώνες ώρας στις περιοχές ευθύνης των NAVEUR(Naval Forces Europe-Africa), USFF (United States Fleet Forces Command) και PACFLT(Στόλος Ειρηνικού των Ηνωμένων Πολιτειών....

Στο μεταξύ σήμερα ξεκίνησαν και νέες ασκήσεις υποβρύχιων ναρκοπεδίων στη Μαύρη Θάλασσα.

Ειδικά για τις τελευταίες ασκήσεις το ουκρανικό ναυτικό ανέφερε ότι την Πέμπτη 5 Αυγούστου ξεκίνησε στη Μαύρη Θάλασσα η ενεργός φάση μιας πολυεθνικής άσκησης ναρκοπεδίων με τίτλο «Dive-2021». Εκτός από την Ουκρανία, συμμετέχουν και ναυτικές δυνάμεις πέντε ακόμη χωρών: Αζερμπαϊτζάν, Γεωργίας, Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Ηνωμένων Πολιτειών.

Η άσκηση επικεντρώνεται στο συγχρονισμό των δράσεων των δυτών από μια πολυεθνική ομάδα. Επίσης, οι συμμετέχοντες στους ελιγμούς θα εξοικειωθούν με τις ιδιαιτερότητες της κατάδυσης σε διαφορετικές χώρες. Επεξεργάζεται καταδυτικές καταβάσεις σε βάθος άνω των τριάντα μέτρων. Επίσης, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, ασκούνται τα στοιχεία των πρώτων βοηθειών σε περίπτωση ασθένειας αναφορικά με έλλειψη οξυγόνου που ανιχνεύεται χρησιμοποιώντας θάλαμο πίεσης. Ταυτόχρονα, ο ρουμανικός στρατός εξοικείωσε τους συμμετέχοντες με τη λειτουργία σύγχρονου τοπογραφικού, ωκεανογραφικού, υδρογραφικού και μετεωρολογικού εξοπλισμού.

Μια μέρα πριν το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ξεκίνησε τις μεγαλύτερες ασκήσεις τα τελευταία 40 χρόνια . Περιλαμβάνουν περίπου 36 πλοία και περισσότερες από 50 μονάδες. Είναι ενδιαφέρον ότι οι ασκήσεις πραγματοποιούνται σε 17 ζώνες ώρας.

Οι ασκήσεις που ονομάζονται «Άσκηση μεγάλης κλίμακας 2021» (LSE-2021), θα πραγματοποιηθούν από τις 3 έως τις 16 Αυγούστου. Παραβρίσκονται ο Διοικητής της Διοίκησης Στόλου, του Στόλου του Ειρηνικού και του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

 

Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν:

 

-περίπου 36 ενεργά πλοία - από αεροπλανοφόρα έως υποβρύχια,

-πάνω από 50 μονάδες και ένα απεριόριστο σύνολο δομικών μονάδων, επιπλέον ναυτικών, πεζοναυτών, και άλλων που έχουν διοριστεί και εκπαιδεύουν το προσωπικό που υποστηρίζει την άσκηση.

- ομάδες έξι διοικήσεων του Ναυτικού και των Πεζοναυτών, πέντε αριθμημένους στόλους των ΗΠΑ και τρεις θαλάσσιες διοικήσεις.

 

Σύμφωνα με τον Ναύαρχο, Διοικητή του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στην Ευρώπη, Robert P. Burke, οι ασκήσεις θα δοκιμάσουν την ικανότητα των διοικήσεων να παρέχουν συντονισμένη δράση από όλες τις πλευρές ανά πάσα στιγμή. Πρόσθεσε, γι 'αυτό, αυτές οι ασκήσεις χρειάζονται για να αναπτύξουν την απαραίτητη δυναμική τακτικά και γρήγορα.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανέφερε σε δήλωσή του ότι η άσκηση LSE 2021 είναι η πρώτη άσκηση μεγάλης κλίμακας μετά την Ocean Venture του ΝΑΤΟ, η οποία ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια το 1981 κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αποφασιστική κίνηση της Αθήνας με Χαρδαλιά και Φλώρο αποσόβησε «θερμό» επεισόδιο στη Ρόδο και ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων

Όλα τα εμπορικά πλοία που συμμετείχαν στην επιχείρηση συντονίστηκαν με τον Ελληνικό Θάλαμο Επιχειρήσεων, αφήνοντας τους...
Ελληνοτουρκικά 0

Πιο επικίνδυνοι από τους "κολυμβητές της νύχτας"! Τούρκος αναλυτής: Η λύση στο θέμα των ΑΟΖ είναι Κοινή οικονομική ζώνη για Ελλάδα-Τουρκία

Μια νέα τάση δημιουργείται στο εσωτερικό της γείτονος και το ζητούμενο είναι κατά πόσο θα πρέπει να μας ανησυχεί...