Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Ερντογάν: ''Ρίχνει το μπαλάκι'' στους δήμους για τις φωτιές

Στριμωγμένος ο Τούρκος πρόεδρος για τις επικρίσεις που δέχεται, με αφορμή την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για «πολιτική τρόμου»

Φανερά στριμωγμένος για τις φωτιές, που συνεχίζουν να προκαλούν ανυπολόγιστες καταστροφές σε διάφορα σημεία της Τουρκίας, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε την Τετάρτη να περάσει στην αντεπίθεση, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για «πολιτική τρόμου» και τους μητροπολιτικούς δήμους - που αντιμετωπίζουν την πύρινη λαίλαπα - για ανικανότητα στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με δηλώσεις του, ο Ερντογάν κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως επιχειρούν πολιτικά οφέλη από τις πυρκαγιές, κατηγορώντας την κυβέρνηση με fake news και διαδίδοντας τον τρόμο. «Λένε ψέματα πως δεν υπάρχουν αεροπλάνα, ούτε ελικόπτερα» δήλωσε.

Όσον αφορά την αδυναμία κατάσβεσης των δεκάδων φλεγόμενων μετώπων, ο Τούρκος πρόεδρος επέρριψε την ευθύνη στους δήμους και στις πυροσβεστικές υπηρεσίες που διαθέτουν. «Όταν υπάρχει πυρκαγιά η ευθύνη κατάσβεσης ανήκει στην πυροσβεστική υπηρεσία του δήμου. Στην Αττάλεια και τη Μούγλα, κύριοι υπεύθυνοι είναι οι εκεί μητροπολιτικοί δήμοι» σχολίασε ο Ερντογάν, με αποτέλεσμα να γίνει εκ νέου στόχος επικρίσεων τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από χρήστες των κοινωνικών δικτύων.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...