Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Τουρκία: Εικόνα διάλυσης εμφανίζουν η Στρατοχωροφυλακή & οι ΤΕΔ

Η τουρκική αντιπολίτευση σφυροκοπάει ανελέητα την κυβέρνηση Ερντογάν για την τεράστια καταστροφή που προκαλούν οι φωτιές στη χώρα λόγω της εικόνας διάλυσης που παρουσιάζουν σε θέματα πυρόσβεσης η Στρατοχωροφυλακή και οι Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.

Συγκεκριμένα η αντιπολίτευση απηύθυνε την παρακάτω "δύσκολη ερώτηση" προς τον  Υπουργό Εσωτερικών Süleyman Soylu:

"Πού βρίσκονται τα πυροσβεστικά ελικόπτερα  της Στραχωροφυλακής;''

Ενώ η συζήτηση αναφορικά με την σχεδόν παντελή έλλειψη πυροσβεστικών αεροπλάνων στην Τουρκία συνεχίζεται, ήρθε η παραπάνω ερώτηση να προστεθεί στο σφυροκόπημα που δέχεται η κυβέρνηση Ερντογάν.

Οι δασικές πυρκαγιές που συνεχίστηκαν σε όλη την Τουρκία, ειδικά στην Αττάλεια, ανέδειξαν τα τεράστια προβλήματα του κρατικού μηχανισμού στην καταπολέμηση των φωτιών.

Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα γιατί δεν χρησιμοποιήθηκαν τα αεροπλάνα πυρόσβεσης οδήγησε στην πυροδότηση έντονων δημόσιων συζητήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα τουρκικά ΜΜΕ.

Τώρα η νέα ερώτηση του αντιπροέδρου Μουράτ του κόμματος της αντιπολίτευσης CHP αναφορικά με το πού βρίσκονται τα πυροσβεστικά ελικόπτερα της Στρατοχωροφυλακής, ήρθε να προκαλέσει νέες δυσμενείς αντιδράσεις και σχόλια σε βάρος της κυβέρνησης από το λαό.

Μοιραζόμενος τον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Μουράτ δήλωσε ότι υπάρχουν 19 ελικόπτερα Mi 17 που έχουν μισθωθεί στη Στρατοχωροφυλακή και όλα πετούν ενεργά. Ο υφυπουργός από το CHP είπε στον Soylu, "Έχουν όλα πυροσβεστικό εξοπλισμό και πού είναι τώρα αυτά τα ελικόπτερα;" και συμπλήρωσε:

"Κάδοι νερού τοποθετημένοι κάτω από ελικόπτερα πυρόσβεσης είναι επίσης διαθέσιμοι στις αποθήκες της Στραχωροφυλακής. Με την εμπειρία των ελικοπτέρων και του τεχνικού προσωπικού που χρησιμοποιήθηκε σε πυρκαγιές μέχρι το 2005, έχει τη δύναμη να επέμβει σε πυρκαγιές.

Με όλες αυτές τις δυνατότητες, η Τουρκία μπορεί να έχει έναν πυροσβεστικό στόλο και όσα νέα μέσα έρχονται μπορούν να προστεθούν σε αυτούς. Εάν συνεχίσετε  να προμηθεύεστε με τον ίδιο τύπον ελικοπτέρων δεν θα υπάρξει έλλειψη ανταλλακτικών.''

''Επιπλέον, υπάρχει σοβαρή ανάγκη για καύσιμα σε περιοχές με πυρκαγιά. Ενώ οι πολιτικές εγκαταστάσεις δυσκολεύονται να ικανοποιήσουν αυτή τη ζήτηση, δέκα ιπτάμενα τάνκερ  καυσίμων στο δυναμικό των ΤΕΔ  περιμένουν στις βάσεις και παρακολουθούν τις φωτιές από τις οθόνες της τηλεόρασης!

Ταυτόχρονα, 8, 9 ελικόπτερα προσγειώνονται σε έναν μικροσκοπικό διάδρομο στο Manavgat, περιμένοντας στην ουρά για ανεφοδιασμό. Τα  υπάρχοντα βυτία καυσίμων δεν μπορούν να ανταποκριθούν γρήγορα. Εάν αυτά υποστηριχθούν, θα είναι δυνατή η ταχύτερη απόκριση στην πυρκαγιά. Γιατί δε γίνεται σωστή οργάνωση;

Αυτές οι ερωτήσεις πρέπει να απαντηθούν!

Επιτρέψτε μου επίσης να επισημάνω. Όσοι ονειρεύονται να αποκτήσουν εισόδημα από τις φλεγόμενες δασικές εκτάσεις τρίβοντας τα χέρια τους, δεν πρέπει καν να το σκεφτούν! Όσοι σκοπεύουν να επιτρέψουν αυτές τις απόπειρες λεηλασίας, τις οποίες θεωρούμε προδοσία στο λαό και τη χώρα, θα μας βρούν απέναντί τους"

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ