Κόσμος

Νιγηρία: Απαγωγέας άρπαξε τον άντρα που του πήγε τα λύτρα

Απαγωγείς στη Νιγηρία άρπαξαν ακόμη και τον άνδρα που εστάλη για να παραδώσει τα λύτρα για την απελευθέρωση δεκάδων μαθητών.

Τον ηλικιωμένο άνδρα είχαν στείλει οι γονείς των παιδιών, όταν κατάφεραν να συγκεντρώσουν 73.000 δολάρια πουλώντας γη και ό,τι άλλο είχαν.

Αλλά όταν οι απαγωγείς των παιδιών τους, απήγαγαν και τον ηλικιωμένο άντρα που μετέφερε τα λύτρα, οι γονείς απόμειναν χωρίς ελπίδα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το βόρειο τμήμα της Νιγηρίας μαστίζεται από ένα κύμα απαγωγών μαθητών, από εγκληματίες που έχουν σκοπό το γρήγορο κέρδος.

Τα λύτρα καταβάλλονται από τις οικογένειες των απαχθέντων, αλλά αυτή είναι μια σπάνια περίπτωση που οι απαγωγείς απήγαγαν και τον μεταφορέα των χρημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι απαγωγείς τηλεφώνησαν στον διευθυντή του σχολείου για να τον ενημερώσουν ότι τα λεφτά που τους παραδόθηκαν δεν ήταν το ποσό που είχαν συμφωνήσει.

 

Οι 136 μαθητές είχαν απαχθεί από ένα ισλαμικό σχολείο στην Τεγκίνα, τον περασμένο Μάη.

Ένοπλοι επάνω σε μοτοσικλέτες μπήκαν στη μικρή πόλη και άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας ένα άτομο και τραυματίζοντας άλλο ένα.

Καθώς, οι κάτοικοι τράπηκαν σε φυγή, οι απαγωγείς πήγαν στο σχολείο και άρπαξαν τα παιδιά.

Οι γονείς και οι αρχές του σχολείου διαπραγματεύτηκαν με τους εγκληματίες, συμφωνώντας να πληρώσουν λύτρα.

Πούλησαν τμήμα της γης που άνηκε στο σχολείο, καθώς και άλλα αποκτήματα.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου Μαλάμ Αμπουμπακάρ Αλχασάν μιλώντας στο BBC, 6 άνθρωποι εστάλησαν με το ακριβές ποσό των λύτρων για να συναντηθούν με τους απαγωγείς στο δάσος, κοντά στο σημείο όπου τα παιδιά είχαν απαχθεί.

Όταν οι άντρες κατέφτασαν, οι ένοπλοι απαίτησαν ο πιο ηλικιωμένος από την ομάδα να τους ακολουθήσει μέσα στο δάσος, όπου θα μετρούσαν τα χρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Οι γονείς τώρα έχουν εγκαταλείψει τις ελπίδες τους στη μοίρα. Λένε ότι δεν μπορούν να συγκεντρώσουν άλλα χρήματα. Ελπίζουν μόνο στον Θεό" είπε ο διευθυντής του σχολείου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι περισσότεροι από 1.000 μαθητές έχουν απαχθεί από σχολεία στη βόρεια Νιγηρία, από τον περασμένο Δεκέμβρη.

Εκατοντάδες από αυτούς ακόμη ζουν αιχμάλωτοι, με μόλις 28 από τα 121 παιδιά που απήχθησαν από ένα σχολείο νωρίτερα τον Ιούλη να απελευθερώνονται το βράδυ του Σαββάτου.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ