Κόσμος

Τουρκία: Βαρύς ο πέλεκυς για τον κάτοχο άδειας της εφαρμογής Bylock

Οι τουρκικές αρχές έχουν απαγορεύσει τη χρήση του Bylock καταγγέλλοντας ότι οι υποστηρικτές του Γκιουλέν χρησιμοποίησαν την εφαρμογή για να οργανώσουν το πραξικόπημα

Με καταδίκη σε έως και 15 χρόνια κάθειρξη είναι αντιμέτωπος στην Τουρκία ο κάτοχος της άδειας της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Bylock, η οποία, σύμφωνα με την Άγκυρα, χρησιμοποιήθηκε από την οργάνωση που ευθύνεται για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Η Άγκυρα διώκει όσους ανήκουν στο δίκτυο του Φετουλάχ Γκιουλέν, ενός μουσουλμάνου ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, μετά το πραξικόπημα. Στο πλαίσιο των διώξεων αυτών έχει συλλάβει χιλιάδες ανθρώπους επειδή χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή Bylock, ενώ έχει απολύσει ή συλλάβει εκατοντάδες χιλιάδες άλλους για φερόμενες σχέσεις με τον Γκιουλέν.

Οι τουρκικές αρχές έχουν απαγορεύσει τη χρήση του Bylock καταγγέλλοντας ότι οι υποστηρικτές του Γκιουλέν χρησιμοποίησαν την εφαρμογή για να οργανώσουν το πραξικόπημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Όπως μετέδωσε το Anadolu, ο κάτοχος της άδειας του Bylock, ο Ντέιβιντ Κέινς, ένας Τούρκος υπήκοος γνωστός στο παρελθόν με το όνομα Αλπασλάν Ντεμίρ, ο οποίος έλαβε αμερικανική υπηκοότητα, παραδόθηκε στις αρχές στις 9 Ιουνίου.

Τώρα οι εισαγγελείς ζητούν να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 15 ετών "για συμμετοχή στην ένοπλη, τρομοκρατική οργάνωση FETO", τα αρχικά του δικτύου Γκιουλέν.

Οι τουρκικές αρχές είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του Κέινς τον Δεκέμβριο του 2020, διευκρίνισε το τουρκικό πρακτορείο, το οποίο πρόσθεσε ότι ο κατηγορούμενος έχει ζητήσει να έχει ευνοϊκή μεταχείριση επωφελούμενος από τη "νομοθεσία μεταμέλειας", βάσει της οποίας επιβάλλονται πιο επιεικείς ποινές σε όσους συνεργάζονται με τις αρχές.

Το Anadolu μετέδωσε ότι ο Κέινς έδωσε στις αρχές ονόματα προσώπων καθώς και λεπτομέρειες για το Bylock.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η ελληνική πολεμική μηχανή θα μπορεί να απειλεί σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης με στρατηγικά πλήγματα ακόμη και την Άγκυρα

Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι μετά την ανακοίνωση της CHEVRON; Απειλεί την Κύπρο Κεμαλικός Βουλευτής ως αποθήκη ισραηλινών...
polemos-urania-rosia
Ένοπλες Συρράξεις 0

Για αυτό δεν το εγκαταλείπει ο Ζελένσκι! 10 χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν για την υπεράσπιση του Ποκρόβσκ -Δείτε την περικύκλωση σε live χάρτη

Όσο και εάν επιθυμεί το Κίεβο να διατηρήσει υπό τον έλεγχό του το Ποκρόβσκ, οι δυνάμεις των αμυνόμενων εξουθενώνονται