Κόσμος

Διαρροή απόρρητων εγγράφων: Λίστα στόχων του Ιράν για μελλοντικές επιθέσεις στην Δύση

Η διαρροή μιας σειράς απόρρητων εγγράφων που φέρεται να ανήκουν σε ιρανικές μυστικές υπηρεσίες αποκαλύπτει ότι το Ιράν σχεδιάζει να πραγματοποιήσει κυβερνοεπιθέσεις κατά αρκετών δυτικών χωρών , σύμφωνα με το SkyNews. Τα βρετανικά ΜΜΕ δημοσίευσαν τη Δευτέρα το περιεχόμενο μίας συστοιχίας μυστικών αρχείων που στάλθηκαν στον Ιρανό ανώτατο ηγέτη, Αλί Χαμενεΐ, και καταρτίστηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Η Τεχεράνη σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την τεχνολογική της ικανότητα για να καταστρέψει στρατιωτικές Και μη στρατιωτικές υποδομές, όπως βύθιση φορτηγών πλοίων, έκρηξη βενζινάδικων ή υπονόμευση της λειτουργίας των δορυφορικών συστημάτων , σύμφωνα με το περιεχόμενο των αρχείων. Το έγγραφο που αναφέρεται στην πιθανή επίθεση στον κυβερνοχώρο δείχνει ότι ένας από τους στόχους είναι η «πρόκληση μη αναστρέψιμης ζημίας».

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ προ ημερών αποκάλυψε τα παιχνίδια κατασκοπείας και κυβερνοεπιθέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο .

Ανάμεσα σε άλλα είχaμε τονίσει πως Ιρανοί χάκερς χρησιμοποίησαν το Facebook για να κατασκοπεύσουν στρατιωτικούς και αμυντικούς κλάδους της Δύσης

Κατά πως φαίνεται η δυναμική των Ιρανών χάκερς προκαλεί μεγάλη ανησυχία στη Δύση.

Μια ανώνυμη πηγή παρείχε τα προαναφερθέντα διαβαθμισμένα αρχεία στα βρετανικά μέσα . Αυτά αποκαλύπτουν ότι η ιρανική υπηρεσία πληροφοριών θα συλλέγει πληροφορίες προκειμένου να εντοπίσει πιθανούς στόχους για μελλοντικές κυβερνοεπιθέσεις. Το SkyNews υποστηρίζει ότι από την Τεχεράνη παρακολουθούν στενά δυτικές εταιρείες, με ιδιαίτερη προσοχή στις αμερικανικές, αι γαλλικές εταιρείες.

"Δημιουργούν μια τράπεζα για χρήση όταν το κρίνουν κατάλληλο", ανέφερε η πηγή στο SkyNews. Πίσω από το υλικό των 57 σελίδων αναφορών θα ήταν «μια μυστική επιθετική μονάδα στον κυβερνοχώρο που ονομάζεται Shahid Kaveh, μέρος της ελίτ διοίκησης στον κυβερνοχώρο που ανήκει στο Ισλαμικό Επαναστατικό Σώμα του Ιράν (IRGC)», σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα. Αυτή η μονάδα θα αντιστοιχούσε, πάντα σύμφωνα με το Sky News, σε ένα πλαίσιο γνωστό ως Intelligence Team 13, με επικεφαλής τον Hamid Reza Lashgarian.

Σε αντίθεση πάντως με την πηγή του SkyNews, η οποία ισχυρίστηκε ότι είναι «πολύ σίγουρη» για την αυθεντικότητα των εγγράφων, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik συλλέγει τις μαρτυρίες των Ιρανών Seyed Mohammad Marandi και Rasool Nafisi, καθηγητών στα Πανεπιστήμια της Τεχεράνης και της Βιρτζίνια, που δείχνουν σκεπτικισμό σχετικά με αυτό. Και οι δύο έχουν επισημάνει ότι οι φάκελοι δεν έχουν ημερομηνίες, αριθμούς ή διακριτικά της Φρουράς της Επανάστασης και ότι μπορεί να είναι μια προσπάθεια "αύξησης των εντάσεων" .

Αυτή η πλευρά υποδηλώνει ότι τα διαβαθμισμένα αρχεία έρχονται στο φως για μποϊκοτάζ ή παρεμπόδιση της επανάληψης της πυρηνικής συμφωνίας μεταξύ του Ιράν και των υπόλοιπων δυτικών δυνάμεων που εμπλέκονται στο ζήτημα, μεταξύ των οποίων είναι το Ηνωμένο Βασίλειο. Η δημοσίευση των εγγράφων πραγματοποιείται επίσης πριν από την πιθανή επιστροφή στον πεδίο διαλόγου στη Βιέννη, όπου τα μέρη διαπραγματεύονται την επιστροφή στο Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης (JCPOA) .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ