Κόσμος

Άμστερνταμ: Η πρώτη στον κόσμο ατσάλινη γέφυρα από τρισδιάστατο εκτυπωτή

Η φουτουριστική, πολυβραβευμένη γέφυρα – σχεδιασμένη από το Joris Laarman Lab και με τον Όμιλο Arup στον ρόλο του πρώτου μηχανικού – μεταφέρθηκε με πλωτά μέσα διασχίζοντας τα κανάλια της ολλανδικής πρωτεύουσας και πλέον ενώνει τις δύο όχθες του καναλιού Oudezijds Achterburgwal.

This week the #MX3DBridge was transported by boat through the canals of Amsterdam. ⁠⁠ ⁠⁠ The bridge and its sensor...

Posted by MX3D on Friday, July 9, 2021

Yes!! After 2 years of suspense, the #MX3DBridge is finally being placed in the city center of Amsterdam. The next few...

Posted by MX3D on Tuesday, July 6, 2021

Τα εγκαίνια έγιναν από τη Βασίλισσα της Ολλανδίας στις 15 Ιουλίου και πλέον η «Έξυπνη» Γέφυρα της MX3D είναι ανοιχτή στο κοινό στην περιοχή με τα κόκκινα φανάρια της πόλης, την πιο παλιά συνοικία του Άμστερνταμ.

MX3D's Smart Bridge is unveiled today by Máxima, Her Majesty the Queen of the Netherlands, in the city centre of...

Posted by MX3D on Thursday, July 15, 2021

Εξοπλισμένη με δίκτυο αισθητήρων τελευταίας λέξης της τεχνολογίας, η γέφυρα όπως αναφέριε σχετικά το ΑΠΕ,  λειτουργεί παράλληλα ως «ζωντανό εργαστήριο»: από κοινού με ακαδημαϊκούς και ερευνητές της βιομηχανίας, η πόλη του Άμστερνταμ θα χρησιμοποιεί τη ροή δεδομένων από τη γέφυρα για να εξερευνήσει τον ρόλο των συστημάτων IoT (Internet of Things – Διαδίκτυο των Πραγμάτων) στο δομημένο περιβάλλον.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ