Κόσμος

Γιατί Σόρος και Γκέιτς αγοράζουν βρετανική εταιρεία δοκιμών COVID;

Μια κοινοπραξία επενδυτών με επικεφαλής το Ταμείο Οικονομικής Ανάπτυξης Soros (SEDF) και το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates αγοράζουν thn εταιρεία δοκιμών COVID με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, Mologic, η οποία έχει αναπτύξει ένα τεστ κορονοϊού 10 λεπτών - και είναι γνωστή για το.... βαθύ τεστ για τον ιό.

Σύμφωνα με το Forbes, η εξαγορά πραγματοποιήθηκε για να αυξήσει την πρόσβαση σε «προσιτή ιατρική τεχνολογία αιχμής» μέσω ενός γρήγορου τεστ «πλευρικής ροής», το οποίο προσφέρει έλεγχο έγκαιρης προειδοποίησης για το Covid-19 , καθώς οι αρνητικές εξετάσεις απαιτούνται όλο και περισσότερο για να επιστρέψουν οι άνθρωποι στην «φυσιολογική ζωή».

https://twitter.com/mologic/status/1417038345759301633?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1417038345759301633%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.zerohedge.com%2Fcovid-19%2Fwhy-are-soros-and-gates-buying-uk-covid-testing-company

Η συνεργασία Gates-Soros αποτελεί μέρος μιας νέας πρωτοβουλίας, της Global Access Health (GAH), η οποία θα επενδύσει "τουλάχιστον" 41 εκατομμύρια δολάρια στη συμφωνία, σύμφωνα με τη δήλωση. Η συναλλαγή θα περιλαμβάνει εξαγορά όλων των υφιστάμενων μετοχών της Mologic - συμπεριλαμβανομένων των επενδύσεων που κατέχονται από την Foresight Group LLP και την Calculus Capital.

Οι Soros και Gates είναι μέρος της κοινότητας των δισεκατομμυριούχων που θέλουν να κατευθύνουν τις φιλανθρωπικές προσπάθειές τους στον λεγόμενο παγκόσμιο νότο, αναφέροντας ευρέως στις περιοχές της Λατινικής Αμερικής, της Ασίας, της Αφρικής και της Ωκεανίας όπου υπάρχουν πολλοί φόβοι πως θα μείνουν πίσω καθώς επιταχύνεται η πιο εύπορη Δύση αναφορικά με το πρόγραμμα εμβολιασμών, δοκιμών κλπ. Ο Sean Hinton, Διευθύνων Σύμβουλος του ταμείου Soros, δήλωσε ότι η πανδημία «έχει καταδείξει οδυνηρά τις θεμελιώδεις ανισότητες» στην παγκόσμια δημόσια υγεία, προσθέτοντας ότι αυτή η «μοναδική συναλλαγή» έφερε κοντά φιλανθρωπικούς πόρους και επενδυτές για να αντιμετωπίσουν το ζήτημα.

Η Roxana Bonnell, εμπειρογνώμονας δημόσιας υγείας από την Soros 'Open Society Foundations, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι ο μεγαλύτερος ιδιωτικός φορέας στον κόσμο των ομάδων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης, δήλωσε: «Όπως έχουμε δει κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, η πρόσβαση στα τεστ είναι απολύτως απαραίτητη όσον αφορά τον περιορισμό της εξάπλωσης μεταδοτικών ασθενειών - ένα ζήτημα που τελικά μας επηρεάζει όλους».

Η εταιρεία που αγοράστηκε από τους δύο μεγιστάνες ιδρύθηκε το 2003 από τον Mark Davis (Διευθύνων Σύμβουλος) και τον πατέρα του Paul (Chief Scientific Officer), κι η Mologic έχει συνεργαστεί με το φιλανθρωπικό σκέλος του Gates στο παρελθόν ιδρύοντας το Κέντρο Προηγμένων Γρήγορων Διαγνωστικών (CARD) το 2016 με την υποστήριξη από το Ίδρυμα Γκέιτς. Ο Paul Davis είναι επίσης γνωστός για την εφεύρεση του τεστ εγκυμοσύνης Clearblue το 1988 - την πρώτη εφαρμογή στον κόσμο της τεχνολογίας πλευρικής ροής σύμφωνα με την εταιρεία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Gates και Soros συνεργάζονται. Το 2015, ένα think tank που χρηματοδοτήθηκε από τον Jeffrey Epstein, το Διεθνές Ινστιτούτο Ειρήνης, διοργάνωσε ένα συνέδριο «Προετοιμασία για Πανδημίες» στη Γενεύη - με παρευρισκόμενους ανώτερους αξιωματούχους από το Ίδρυμα Gates, αλλά και Open Society, WHO, CDC, Ερυθρό Σταυρό και Ινστιτούτο Pasteur.

https://twitter.com/pc_432/status/1390409267199451137?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1390409267199451137%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.zerohedge.com%2Fcovid-19%2Fwhy-are-soros-and-gates-buying-uk-covid-testing-company

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τι σημαίνει για τα ελληνοτουρκικά το γεγονός πως το 1/5 των τουρκικών στρατηγικών μεταφορικών αεροσκαφών Α-400 βρίσκεται εγκλωβισμένο στην Ουκρανία

Η ύπαρξη πολλών ομάδων πολιτοφυλακής που πολεμούν για λογαριασμό της Ουκρανίας και της Ρωσίας, όπου σχεδόν όλες...