Κόσμος

Ο Παπανδρέου ομιλητής για τα 100 χρόνια του Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος

Την Τρίτη, 6 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο ειδική εκδήλωση για την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC), με την ταυτόχρονη διαδικτυακή συμμετοχή υψηλόβαθμων αντιπροσωπειών από ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping προήδρευσε της εκδήλωσης, με ομιλητές 22 πολιτικούς ηγέτες και αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Ομιλητής από την Ελλάδα ήταν ο πρώην Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου, ανέφερε στην ομιλία του:

"Η πανδημία μάς δίδαξε ότι οι προκλήσεις είναι κοινές για όλες τις χώρες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η πολυμερής συνεργασία και η αλληλεγγύη μεταξύ κρατών είναι απολύτως απαραίτητες και θα καθορίσουν την επιτυχία μας.

Μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να μειώσουμε το χάσμα μεταξύ αναπτυσσόμενων και αναπτυγμένων χωρών και να καταπολεμήσουμε τις ανισότητες στις κοινωνίες μας.

Μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να σώσουμε τη βιόσφαιρα και να πραγματοποιήσουμε τη μετάβαση στην αειφόρο ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέσα από την συνεργασία μπορούμε να αναπτύξουμε ένα κοινό πλαίσιο για μια ηθικά αποδεκτή, δίκαιη και ειρηνική χρήση νέων ανακαλύψεων στην επιστήμη και την τεχνολογία.

Μέσα από τη συνεργασία μπορούμε να καταφέρουμε να διατηρήσουμε την παγκόσμια ειρήνη, να ενισχύσουμε το διεθνές δίκαιο και την ανθρωποκεντρική ανάπτυξη, προϋπόθεση για μια ανθρωπότητα αλληλέγγυων κοινωνιών.

Μέσω αυτών των κοινών προσπαθειών, ανταλλαγής εμπειριών και μίας θετικής ατζέντας, μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο ένα πολύ καλύτερο μέρος για να ζήσουμε, για τους νέους και τις μελλοντικές γενιές".

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ