Κόσμος

Έτσι η Κίνα πραγματοποιεί υβριδικό πόλεμο κατά της Ινδίας

Δύο Κινέζοι αξιωματικοί το 1999 πρότειναν διαφορετικές μεθόδους για να νικήσουν τις ΗΠΑ, αυτές ήταν οι μέθοδοι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από έθνη που δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν τη Δύση από στρατιωτική πλευρά.

Στο βιβλίο τους, Unrestricted Warfare, πρότειναν τρόπους για να αποφευχθεί μια στρατιωτική αντιπαράθεση με τον αμερικανικό στρατό, αυτοί οι τρόποι περιελάμβαναν ''στόχευση χρηματοπιστωτικών συστημάτων, οικονομικά εμπόδια, έλεγχο υποδομών, κυβερνοεπιθέσεις, πολιτική προπαγάνδα και άλλοι έμμεσοι πόλεμοι'', δήλωσε η συγγραφέας Janet Levy στο American Thinker.
 
Αναμφίβολα, αυτές οι τακτικές έχουν γίνει αποδεκτές από την κινεζική κυβέρνηση, ειδικά, εναντίον του αμερικανικού συμμάχου, τηε Ινδίας.
 
Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (Κ.Κ.Κ.) ανέβηκε στην εξουσία το 1949, μια εποχή που στην ανεξάρτητη Ινδία ήταν πρωθυπουργός ο Τζουαχαράλ Νεχρού και θεωρήθηκε ως η μόνη απάντηση στην Κίνα στην περιοχή. Ωστόσο, πολλά γεγονότα τα τελευταία δύο χρόνια έχουν επισημάνει τις απόπειρες της Κίνας να καταστρέψει τη μεγαλύτερη δημοκρατία στον κόσμο, όπως η κρυφή κατοχή εδάφους, οι αψιμαχίες κατά μήκος των συνόρων του Λαντάχ, οι πολλές επιθετικές κυβερνοεπιθέσεις, η χρήση ανορθόδοξων όπλων, συμπεριλαμβανομένης μιας εκτεταμένης διακοπή ςρεύματος στον οικονομικό κόμβο της Ινδίας  την Βομβάη, την εκτροπή των κοινών υδάτινων πόρων και μια ύπουλη γεωστρατηγική συμμαχία με το Πακιστάν. Η Κίνα αναπτύσσει τόσο το The Art of War του Sun Tzu όσο και το Unrestricted Warfare των αξιωματικών του PLA ως playbook, ανέφερε το American Thinker.

Αν και οι συνοριακές συγκρούσεις μεταξύ Ινδο-Κινέζων στρατιωτών ήταν συχνές, τα τελευταία χρόνια, το PLA έχει χτίσει εγκαταστάσεις, διεξήγαγε πολεμικές ασκήσεις και ακόμη προσπάθησε να καταλάβει εδάφη. Η Κίνα έχει επίσης χρησιμοποιήσει αυτές τις τακτικές ενάντια σε άλλες χώρες της περιοχής.

Στο American Thinker, ο Janet Levy ανέφερε επίσης ότι οι επιθέσεις της Κίνας σε όλα τα μέτωπα είναι καλά συντονισμένες. Τόνισε ότι σημειώθηκε αύξηση κατά 200% στις κυβερνοεπιθέσεις σε ινδικά συστήματα πληροφορικής και τραπεζών σε διάστημα πέντε ημερών, με περισσότερες από 40.000 προσπάθειες Κινέζων χάκερ να εγκαταστήσουν το κακόβουλο λογισμικό στα ινδικά δίκτυα. Ομάδες που χρηματοδοτούνται από την Κίνα προχώρησαν επίσης σε κατασκοπευτικές επιχειρήσεις ενάντια στον τομέα ισχύος και μεταφορών της Ινδίας, συμπεριλαμβανομένων δύο λιμένων.

Η μεγάλη διακοπή ρεύματος στη Βομβάη το 2020,  φέρεται να ήταν αποτέλεσμα μιας επίθεσης από την κινεζική στρατιωτική ομάδα RedEcho.

Ο Αμερικανός στοχαστής ανέφερε επίσης ότι η Κίνα αποκτά γεωστρατηγικό έλεγχο που ήδη αποτελεί σημαντική απειλή για την Ινδία.  

Η σύγκρουση Ινδο-Κίνας είναι πολύ βαθύτερη από ό, τι φαίνεται στο έδαφος, είναι όλα μέρος της προσπάθειας του Κ.Κ.Κ. να αντισταθμίσει και να αποσταθεροποιήσει τις ΗΠΑ μέσω της υπονόμευσης της Ινδίας, της μεγαλύτερης δημοκρατίας και ενός συμπαγούς συμμάχου των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ