Κόσμος

Απίστευτο: Κινεζική προπαγάνδα μέσω αμερικανικών ΜΜΕ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κινεζική κρατική εφημερίδα China Daily πλήρωσε εκατομμύρια σε εξέχοντες εφημερίδες και περιοδικά των ΗΠΑ τους τελευταίους έξι μήνες σε μια προσπάθεια να αγοράσει επιρροή στα μέσα ενημέρωσης. Επικαλούμενος τις αποκαλύψεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ένας ανεξάρτητος αναλυτής ανέφερε ότι η αγγλική γλώσσα προπαγάνδας πλήρωσε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε αμερικανικές εκδόσεις όπως το περιοδικό Time και το περιοδικό Foreign Policy για μια περίοδο έξι μηνών. Σύμφωνα με την αποκάλυψη, το περιοδικό Time έλαβε 700.000 $, οι Financial Times 371.577 $, το περιοδικό Foreign Policy 291.000 $, οι Los Angeles Times 272.000 $ και άλλοι έλαβαν πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με αναφορές, η China Daily, η οποία ελέγχεται από το Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα, πλήρωσε επίσης περισσότερα από 4,6 εκατομμύρια δολάρια στην The Washington Post και σχεδόν 6 εκατομμύρια δολάρια στην The Wall Street Journal από τον Νοέμβριο του 2016.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης αποκάλυψε επίσης ότι η China Daily πληρώνει επίσης για διαφημίσεις σε πολλές άλλες εφημερίδες, όπως οι The New York Times (50.000 $), το The Des Moines Register (34.600 $) και το CQ-Roll Call (76.000 $). Συνολικά, η κινεζική εφημερίδα ξόδεψε 11.002.628 $ για διαφήμιση σε εφημερίδες των ΗΠΑ και άλλα 265.822 $ για διαφήμιση με το Twitter.

Οι πελάτες της China Daily στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την ANI, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζήτησε εδώ και χρόνια από την China Daily να αποκαλύπτει τις δραστηριότητές της εξαμηνιαία βάσει του Νόμου περί Καταχώρησης Ξένων Αντιπροσώπων (FARA). Η πιο πρόσφατη κατάθεση, την οποία υπέβαλε η China Daily την 1η Ιουνίου, είναι η πρώτη που περιλαμβάνει λεπτομερείς αναλύσεις πληρωμών σε ειδησεογραφικά πρακτορεία των ΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η China Daily αποκάλυψε αυτές τις δαπάνες για την περίοδο μεταξύ Νοεμβρίου 2016 και Απριλίου 2020.


Οι πελάτες της China Daily περιλαμβάνουν τους Los Angeles Times, The Seattle Times, The Atlanta Journal-Constitution, The Chicago Tribune, The Houston Chronicle και The Boston Globe. Σύμφωνα με την κατάθεση του FARA, το κινεζικό κατάστημα πλήρωσε τους Los Angeles Times 657.523 $ για υπηρεσίες εκτύπωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση έρχεται εν μέσω μιας περιόδου που η China Daily, καθώς και άλλα μέσα ενημέρωσης προπαγάνδας που ελέγχονται από το Bejing, έχουν υποβληθεί σε έντονο έλεγχο που έχουν την πανδημία του coronavirus.

--

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...