Κόσμος

Δανία: Έπεισε τη Ρουμανία να αγοράσει 1,17 εκατ. δόσεις του εμβολίου

Η Ρουμανία συμφώνησε να πουλήσει 1,17 εκατ. δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech στη Δανία, ανακοίνωσε η Κοπεγχάγη.

«Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη συμφωνία επειδή η Ρουμανία αντιμετωπίζει χαμηλή υποστήριξη όσον αφορά τους εμβολιασμούς και κατά συνέπεια θέλει να πουλήσει τα επιπλέον εμβόλια που δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει», ανέφερε ο υπουργός Υγείας Μάγκνους Χόινικε.

1 στους 5 έχουν εμβολιαστεί στη Ρουμανία. Η Ρουμανία δεν πέτυχε τον στόχο της, να εμβολιάσει 5 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι τα τέλη Μαΐου. Μόνο το ένα πέμπτο του πληθυσμού (4,47 εκατομμύρια) έχουν εμβολιαστεί μέχρι τώρα.

Οι επιφυλάξεις απέναντι στον εμβολιασμό αυξάνονται, αφενός λόγω της δυσπιστίας απέναντι στους κρατικούς θεσμούς και αφετέρου λόγω της παραπληροφόρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επιφυλάκεις που δεν κάμφθηκαν ούτε μετά την... παρέμβαση του κόμη Δράκουλα. Στην προσπάθεια τους να προσελκύσουν τουρίστες, αλλά και να πείσουν τους πολίτες της χώρας να κάνουν το εμβόλιο κατά της covid-19, οι αρχές της Ρουμανίας αποφάσισαν να μετατρέψουν τον πύργο του κόμη δράκουλα στην Τρανσυλβανία σε εμβολιαστικό κέντρο!


Μάλιστα και οι νοσηλεύτριες που έχουν αναλάβει τους εμβολιασμούς, στις ειδικές στολές που φορούν έχουν έναν σήμα με τα χαρακτηριστικά δόντια των βρικολάκων.

Η Δανία αναμένει ότι τα πρώτα εμβόλια για την Covid-19 που αγόρασε θα παραδοθούν από τη Ρουμανία εντός της εβδομάδας.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ