Κόσμος

Νέα πρόκληση: Το Κινεζικό ΛΣ παραβίασε τα Ιαπωνικά χωρικά ύδατα!

Δύο πλοία της Ακτοφυλακής της Κίνας εισήλθαν στα νησιά Senkaku που διοικούνται από την Ιαπωνία στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας την Κυριακή το πρωί, σύμφωνα με την Ιαπωνική Ακτοφυλακή.

Τα νησιά του Νομού Οκινάουα διεκδικούνται από την Κίνα, η οποία τα αποκαλεί Diaoyu, ανέφεραν οι Japan Times. Η Κίνα εισέβαλε επίσης στα χωρικά ύδατα της Ιαπωνίας τέσσερις ημέρες τον Απρίλιο και πέντε ημέρες τον Μάιο. Από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, η Κίνα εισήλθε στα ύδατα συνολικά 20 ημέρες.
 
Αυτό οδήγησε σε πολλά περιστατικά όπου κινεζικά πλοία πλησίασαν ιαπωνικά αλιευτικά σκάφη. Σύμφωνα με την 11η περιφερειακή έδρα της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής στη Νάχα, τα πλοία μπήκαν στα ιαπωνικά ύδατα νοτιοδυτικά της Uotsurijima περίπου στις 4:40 π.μ.
 
Η Ιαπωνική ακτοφυλακή προειδοποίησε τα κινεζικά πλοία να εγκαταλείψουν τα νερά καθώς τα σκάφη προσπάθησαν να πλησιάσουν ένα ιαπωνικό αλιευτικό σκάφος. Ο ιαπωνικός υπουργός Άμυνας Nobuo Kishi δήλωσε ότι αυτές οι ενέργειες από κινέζικα πλοία «είναι απαράδεκτες» σε μια ενημέρωση νωρίτερα. «Θα λάβουμε όλα τα δυνατά μέτρα για την επαγρύπνηση παρακολούθησης και συλλογής πληροφοριών», είπε.
 
Κινεζικά πολεμικά πλοία έχουν επίσης εντοπιστεί γύρω από τα νησιά Nansei, μια αλυσίδα που εκτείνεται νοτιοδυτικά από την Ιαπωνία προς την Ταϊβάν. Η Ιαπωνία ελέγχει τα νησιά Senkaku, ωστόσο, η Κίνα και η Ταϊβάν συνεχίζουν να τα διεκδικούν. Το Τόκιο υποστηρίζει ότι τα νησιά είναι αναπόσπαστο τμήμα της επικράτειάς του σύμφωνα με την ιστορία και το διεθνές δίκαιο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...