Κόσμος

Οι Ινδοί του Κασμίρ καλούν σε βοήθεια τον ΟΗΕ

Εκφράζοντας βαθιές ανησυχίες σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Πακιστάν και στο κατεχόμενο Τζάμμου και Κασμίρ και Γουλιγκατάν, το Εθνικό Κόμμα του Λαϊκού Κασμίρ (UKPNP) κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη να στείλουν μια διερευνητική αποστολή για τη διερεύνηση του θέματος.

Οι ανησυχίες διατυπώθηκαν σε επιστολή που απευθύνθηκε στο Γραφείο του Ύπατου Αρμοστή των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR), εν μέσω της 47ης συνόδου του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.    

"Το UKPNP αντιτίθεται στην πακιστανική πολιτική να χρησιμοποιεί τη θρησκεία ως όπλο και την τρομοκρατία ως εργαλείο εξωτερικής πολιτικής και την περιοχή μας ως εκκινητήριο και εκπαιδευτικό στρατόπεδο για να πιέσει τις κοσμικές, δημοκρατικές και προοδευτικές φωνές ολόκληρης της περιοχής", ανέφερε η επιστολή.

«Τα λεγόμενα Αζαντ Κασμίρ και Γουλιγκτάν Μπαλτάν αποτελούν μέρος του πρώην Πριγκηπικού Κράτους του Τζαμού και Κασμίρ, το οποίο κρατείται παράνομα από το Πακιστάν από το 1947.''

Το UKPNP δήλωσε ότι το λεγόμενο Azad Kashmir παρέμεινε αποικία του Ισλαμαμπάντ, με την κεντρική κυβέρνηση του Πακιστάν να λαμβάνει όλες τις αποφάσεις. «Κατά τη διάρκεια των 74 ετών, εκτός από την απόλυτη έλλειψη ανάπτυξης και βασικών πολιτικών δικαιωμάτων, οι λαοί του λεγόμενου Αζαντ Κασμίρ και του Γουλιγκατάν Μπαγκλαντές υπέφεραν από παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίες εκτελούνται σε μεγάλο βαθμό από τον στρατό και άλλες υπηρεσίες ασφαλείας με ατιμωρησία».

Σύμφωνα με την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας εκτελούν εκτεταμένες επιχειρήσεις επιτήρησης στον Τύπο και στις ομάδες υπέρ της ανεξαρτησίας. Πραγματοποίησαν αυθαίρετες συλλήψεις στις οποίες βασανίστηκαν άνθρωποι και πολλοί εξαφανίστηκαν.

«Μέσω αυτής της επιστολής, θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στην κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Πακιστάν και στα κατεχόμενα Τζάμμου και Κασμίρ Γουλιγκτάν Μπαγκλαντές και θα θέλαμε να μοιραστούμε συνδέσμους διαφορετικών αξιόπιστων πηγών και εκθέσεων που εκδίδονται από διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένης της Διεθνούς Αμνηστίας για το Πακιστάν , Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ασίας, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν, οι ρεπόρτερ χωρίς σύνορα, το BBC και άλλοι αναφέρουν », ανέφερε η επιστολή.

Το UKPNP προέτρεψε τον ΟΗΕ να αποστείλει μια διερευνητική αποστολή για να «διερευνήσει σοβαρές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Πακιστάν και πραγματοποιείται τα λεγόμενα Αζαντ Κασμίρ και Γουλιγκατάν Μπαγκλαντάν».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...