Κόσμος

Έρχονται ναυτικές ασκήσεις Ινδίας-ΕΕ στον Ινδικό Ωκεανό

Η κοινή ναυτική άσκηση μεταξύ πολεμικών πλοίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και της Ινδίας που πραγματοποιήθηκε στον Κόλπο του Άντεν στις 18 και 19 Ιουνίου θα είναι ο πρόδρομος της ενισχυμένης επιχειρησιακής συνεργασίας στη θάλασσα, δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ.

Η ΕΕ σκοπεύει να συμπεριλάβει την Ινδία στην πρωτοβουλία CRIMARIO II (Κρίσιμες θαλάσσιες διαδρομές στον Ινδικό Ωκεανό) για τη διασφάλιση θαλάσσιων γραμμών επικοινωνίας ζωτικής σημασίας για το διεθνές εμπόριο και την ευημερία. Ενώ το CRIMARIO I (2015 - 2019), αφορούσε την περιοχή του Δυτικού Ινδικού Ωκεανού, το CRIMARIO II θα επεκτείνει το γεωγραφικό πεδίο εφαρμογής του στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Ο ρωσικός Στρατός βγάζει τα "γάντια"! Κατέρριψαν MiG-29 & Su-24- Ισοπέδωσαν τον σταθμό ραντάρ των S-300- Ουκρανοί: Καταστρέψαμε ρωσικά Τ/Θ αξίας 20 εκατ. (Βίντεο)

Ουκρανός Υπουργός Αμύνης: Βρήκαμε τον τρόπο και καταστρέφουμε τα ιρανικά drones, μεγάλη επιτυχία! Καντίροφ: Επελαύνουμε...
Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...