Κόσμος

ΕΕ: «Όχι» σε εφαρμογές αναγνώρισης προσώπου σε δημόσιους χώρους

Οι δύο Οργανισμοί για την προστασία των προσωπικών δεδομένων της ΕΕ καλούν σε γενικευμένη απαγόρευση οποιασδήποτε υπηρεσίας τεχνητής νοημοσύνης προκειμένου να επιτυγχάνεται η αναγνώριση ανθρώπων σε δημόσιους χώρους, προειδοποιώντας για τους «εξαιρετικά υψηλούς κινδύνους» που θέτουν στην ιδιωτικότητα των πολιτών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Bloomberg, τo EDPB (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Προστασίας Δεδομένων) και η EDPS (Επιβλέπουσα Αρχή για την Προστασία Δεδομένων) σημειώνουν πως το εμπάργκο θα πρέπει να καλύπτει οποιουσδήποτε μηχανισμούς τεχνητής νοημοσύνης αναγνώρισης με βάση βιομετρικά στοιχεία σε δημόσιους χώρους.

Missing περιεχόμενο.

«Όχι» σε εφαρμογές αναγνώρισης προσώπου


Παράλληλα, συστήνεται η απαγόρευση χρήσης οποιασδήποτε τεχνολογίας η οποία «κατηγοριοποιεί τους ιδιώτες με βάση την εθνικότητα, το φύλο, την πολιτική ή τη σεξουαλική τους κατεύθυνση», γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε διακρίσεις.

«Η χρήση κινητών εφαρμογών αναγνώρισης βιομετρικών στοιχείων σε δημόσιους χώρους σημαίνει και το τέλος της ανωνυμίας σε εκείνα τα μέρη», σημειώνουν οι Αντρέα Τζέλινεκ και Βόιτσεχ Βιεβιορόφσκι, οι επικεφαλής των παρατηρητηρίων σε κοινή τους δήλωση.

Η γνωμοδότηση των δύο οργανισμών έρχεται έπειτα από νέες οδηγίες της Κομισιόν, τον περασμένο Απρίλιο προκειμένου να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στη χρήση της αναγνώρισης προσώπου και άλλες επικίνδυνες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Νέοι τσαμπουκάδες από το τουρκικό Εθνικό Συμβούλιο - Τι αναφέρει για την Ελλάδα - Ερντογάν: Η Ελλάδα να αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά (upd)

Αδιαπραγμάτευτη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών λέει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ- Άμεση απάντηση από το ελληνικό υπουργείο...
Ελληνοτουρκικά 0

Ποιο ήταν το μήνυμα Γκιουλέν: Μην υπακούσετε τον Ερντογάν αν αποπειραθεί κάτι-Σοβαρή ενόχληση στην Τουρκία με την συνέντευξη στο ελληνικό κανάλι

Σύμφωνα με τον τον Κωνσταντίνο Φίλη, Εκτελεστικό Διευθυντή Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και...