Κόσμος

Πακιστάν-Κίνα δημιουργούν τηλεοπτικό κανάλι

Πακιστάν-Κίνα ενισχύουν την συνεργασία τους, με το Ισλαμαμπάντ, να θέλει να συνεργαστεί με την Κίνα σε μια παγκόσμια εκστρατεία για τον πόλεμο πληροφοριών, με το Πεκίνο να παρέχει χρηματοδότηση και συμβουλές.

Το πρωτότυπο έγγραφο, έχει τον τίτλο Building Capacity to Challenge Hostile Narratives!.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το Πακιστάν θέλει να δημιουργήσει ένα κανάλι στα πρότυπα του Al Jazeera και του RT. Μιλάμε με λίγα λόγια, για ένα πρακτορείο ειδήσεων που θα χρηματοδοτείται από το Πακιστάν και την Κίνα.

Στο πρόσφατο παρελθόν, το Πακιστάν ήθελε να συνεργαστεί με την Τουρκία για να δημιουργήσει ένα ισλαμικό κανάλι για να απεικονίσει τις «σωστές ισλαμικές αξίες» στον κόσμο.  Ινδοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το έργο είναι μια προσπάθεια διόρθωσης της εικόνας του Πακιστάν και το οποίο θα μπορούσε επίσης να ωφελήσει την Κίνα. Το γεγονός ότι η χρηματοδότηση παρέχεται από την Κίνα αποτελεί επαρκή απόδειξη ότι η Κίνα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτό το κανάλι ως αφετηρία για να βελτιώσει την εικόνα της.

Το έγγραφο προσθέτει περαιτέρω ότι η Κίνα ανταγωνίζεται τη Δύση όσον αφορά την τεχνολογία και τα οικονομικά, αλλά συνεχίζει να συμβαδίζει με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε έναν κόσμο που κυριαρχείται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η νίκη της μάχης αφήγησης είναι πιο σημαντική από τη φυσική μάχη, προσθέτει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ