Κόσμος

Σφοδρή επίθεση Κίνας σε ΝΑΤΟ - ''Μας συκοφαντείτε''!

Η Κίνα επιτέθηκε στους ηγέτες του ΝΑΤΟ  και κατηγόρησε τη διεθνή οργάνωση ότι συκοφαντεί την ειρηνική της ανάπτυξη.

"Σημειώσαμε τις αναφορές για την Κίνα στο Ανακοινωθέν της Διάσκεψης Κορυφής του ΝΑΤΟ. Υποστηρίζοντας ότι η Κίνα παρουσιάζει τις λεγόμενες" συστημικές προκλήσεις ", το ΝΑΤΟ συκοφαντεί την ειρηνική ανάπτυξη της Κίνας και εσφαλμένα κρίνει τη διεθνή κατάσταση και τον δικό της ρόλο", ανέφερε η αποστολή της Κίνας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Η Κίνα έχει δεσμευτεί για μια αμυντική πολιτική που έχει αμυντικό χαρακτήρα. Η επιδίωξή μας στον αμυντικό και στρατιωτικό εκσυγχρονισμό είναι δικαιολογημένη, λογική, ανοιχτή και διαφανής. Ο αμυντικός προϋπολογισμός της Κίνας το 2021 είναι 1,35 τρισεκατομμύρια RMB (περίπου 209 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ)", δήλωση.

"Η Κίνα έχει δεσμευτεί για ειρηνική ανάπτυξη. Αλλά δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ιστορική τραγωδία του βομβαρδισμού της πρεσβείας της Κίνας στη Γιουγκοσλαβία και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ανθρώπινη τραγωδία της καταστροφής των οικογενειών των συμπατριωτών μας. Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε από το δικαίωμά μας να υποστηρίξουμε την ειρήνη και θα παραμείνουμε σταθεροί στην υπεράσπιση της κυριαρχίας, της ασφάλειας και των αναπτυξιακών μας συμφερόντων », διαβάζει η δήλωση.

 "Η Κίνα καλεί το ΝΑΤΟ να δει την ανάπτυξη της Κίνας με ορθολογικό τρόπο, να σταματήσει να υψώνεται με οποιαδήποτε μορφή την λεγόμενη" απειλή της Κίνας "και να σταματήσει να παίρνει τα νόμιμα συμφέροντα και δικαιώματα της Κίνας ως δικαιολογία για χειραγώγηση της πολιτικής του μπλοκ, δημιουργία αντιπαράθεσης και τροφοδότηση γεωπολιτικού ανταγωνισμού "Αντ 'αυτού, το ΝΑΤΟ πρέπει να αφιερώσει περισσότερο από την ενέργειά του για την προώθηση του διαλόγου και της συνεργασίας και να καταβάλει περισσότερες προσπάθειες που συμβάλλουν πραγματικά στην προάσπιση της διεθνούς και περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας", ανέφερε η δήλωση.

Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ, που παρευρέθηκαν σε σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, έχουν προειδοποιήσει για τη στρατιωτική απειλή που θέτει η Κίνα και δήλωσαν ότι η συμπεριφορά της είναι «συστηματικά πρόκλητική».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ