Κόσμος

Κινητικότητα σε Ινδικό Ωκεανό & στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας: Ασκήσεις Ινδίας, Ιαπωνίας και ΗΠΑ

Τα πλοία του Ινδικού και Ιαπωνικού Ναυτικού, συμμετείχαν την Κυριακή σε μια κοινή ναυτική άσκηση στον Ινδικό Ωκεανό. Η ναυτική συνεργασία μεταξύ Ινδίας και Ιαπωνίας έχει αυξηθεί στο πεδίο εφαρμογής και στην πολυπλοκότητα με την πάροδο των ετών. Πέρυσι, το μήνα Σεπτέμβριο, το Ινδικό Ναυτικό και το JMSDF πραγματοποίησαν μια τριήμερη ναυτική άσκηση, την JIMEX-2020.


Το USS Ronald Reagan στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Το Ronald Reagan Carrier Strike Group, βρίακεται στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας από τη Δευτέρα για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του 2021.

Η κίνηση έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, την στιγμή που οι ηγέτες του ΝΑΤΟ εξέφρασαν μεγάλη ανησυχία για τις «δηλωμένες φιλοδοξίες και την επιθετική συμπεριφορά της Κίνας», η οποία παρουσιάζει «συστημικές προκλήσεις για τη διεθνή τάξη που βασίζεται στους κανόνες και σε τομείς που σχετίζονται με την ασφάλεια της συμμαχίας».

Η Ουάσινγκτον πιστεύει ότι η διατήρηση της ελευθερίας των θαλασσών στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι ζωτικής σημασίας όταν σχεδόν το ένα τρίτο του παγκόσμιου θαλάσσιου εμπορίου, περίπου 3,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, το ένα τρίτο του παγκόσμιου αργού πετρελαίου και το ήμισυ του παγκόσμιου υγροποιημένου φυσικού αερίου περνά κάθε χρόνο από αυτη την θάλασσα .

"Η Θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι καθοριστικής σημασίας για την ελεύθερη ροή εμπορίου που τροφοδοτεί τις οικονομίες αυτών των εθνών που έχουν δεσμευτεί για το διεθνές δίκαιο και την τάξη που βασίζεται σε κανόνες", δήλωσε ο ομότιμος Ναύαρχος Will Pennington.

Ως ο μεγαλύτερος στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, ο 7ος στόλος αλληλεπιδρά με 35 άλλα ναυτικά έθνη για τη δημιουργία εταιρικών σχέσεων που προωθούν τη θαλάσσια ασφάλεια, προάγουν τη σταθερότητα και αποτρέπουν τις συγκρούσεις.

"Είναι επίσης προνόμιο και χαρά να συνεργαζόμαστε μαζί με τους συμμάχους μας, τους συνεργάτες και τους συμπαίκτες μας για την παροχή πλήρους υποστήριξης φάσματος σε βασικά θαλάσσια κοινά και να διασφαλίσουμε ότι όλα τα έθνη θα συνεχίσουν να επωφελούνται από μια ελεύθερη και ανοιχτή περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού", ανέφερε ο Will Pennington.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ